Gespecialiseerd in Sportvisreizen
www.cordestravel.nl

===========================================================

Sudavik IJsland
Penn IJslandfestival 2010

===========================================================

IJsland met zijn prachtige ongerepte natuur en niet te vergeten zijn paradijs voor elke zeevisser.  Mede door Pure Fishing en Cordes travel heb ik de mogelijkheid gehad om in deze mooie omgeving de PENN TRQ Popping Spin 80/160  hengel en de PENN Atlantis 8000 molen tot in het extreme te testen. We hebben meestal gevist op een diepte vari�rend tussen 40 tot 90 meter. 

Hier gebruikten we loodkoppen voor tot 300 gr met shads tot 30 cm. Het is dus de zwaardere visserij dat we daar beoefenden wat eigenlijk niet echt mijn ding is. Ik vis liever met lichte pilkers en lichtere hengels maar nood breekt wet. Na de eerste paar vissen was het al snel duidelijk waarom je een zwaardere hengel nodig hebt, het was de ene 30 ponder na de andere. Hiervoor heb je echt een hengel nodig die de zware bonken van de grote gullen zonder probleem opvangt maar je toch nog een goede gevoeligheid en beetregistratie geeft.

De TRQ Popping van Penn� is eigenlijk ontwikkeld zoals de naam al doet vermoeden voor het vissen met zware poppers maar door zijn parabolische actie en het gebruik van HR Carbon is hij ook uitermate geschikt voor het zwaardere IJsland en Noorwegenvisserij.  Wat mij enorm opviel was de souplesse waarmee ik deze zware vissen naar boven kon pompen zonder veel druk te krijgen op mijn rug en arm.  Ik ben er echt van overtuigd dat je door deze hengel langer kan blijven doorvissen zonder echt vermoeid te worden, dit wil dus ook zeggen dat ik meer vis kan vangen en dat is echt een groot pluspunt. 
 
De Penn Atlantis 8000 en de TRQ Popping is echt een gedroomde combinatie. De verdeling van kracht, robuustheid en soepelheid van deze molen is echt ongekend. Je kunt hier de grootste en zwaarste vissen zonder enig probleem met landen.  Met zijn 10+1 RVS kogellagers, DieCast� Aluminium frame, cover en rotor, IAR, Leveline� en Techno-balanced� rotor is het een molen die voldoet aan de visser met de hoogste eisen. Ook in IJsland heeft deze molen dus de test met glans doorstaan maar hij is ook perfect inzetbaar voor het meervallen of de Noordzee.

Tony Lemmens
Pure Fishing Nederland

Meer informatie over het vissen in IJsland klik hier >>>

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Filmpjes over IJsland >>klik hier<<
 
Meer informatie over het Penn IJsland Festival >>klik hier<<

==========================================================

Wilt u zelf op visvakantie naar IJsland ??
ga naar: 
www.cordestravel.nl

Gespecialiseerd in Sportvisreizen
www.cordestravel.nl

 

    �  copyright 2011   Zeevisland.com, alle rechten voorbehouden
Disclaimer