vissen in talknafjordur ijsland westfjord visreis, visreizen

Vissen in IJsland op grote kabeljauw
www.cordestravel.nl

===========================================================

Talknafjordur IJsland
26 April tm 3 Mei 2011

===========================================================

Talknafjordur  26-4-2011 3-5-2011

Verslag van onze reis naar IJSLAND
Groep Douwe, Ton en Cok

Ik ben niet zo een goede schrijver van daar maar een A,B,Ctje

A is van AANBEVELINGSWAARDIG dit was voor ons de eerste keer dat we naar het buitenland gingen om te vissen en we hebben er zeer van genoten !

B is van  BIJSONDERE BELEVENIS  dat was deze visreis zeker, zelf varen, zelf je dagindeling bepalen en deze reis is voor herhaling vatbaar. 

C is van CORDES TAVEL  deze organisatie heeft alles goed geregeld ook nadat het vliegtuig uit Reykjavik niet ging vliegen vanwege de harde wind na dat de koffers al waren ingecheckt  er werd snel een busje geregeld dus waren we na 7 uur in ons huisje dus konden we de volgende dag gelijk gaan vissen.

D is van DRIFTZAK dit is geen overbodige luxe wij hadden er geen een bij ons snel een grote emmer gekocht een paar gaten in geboord en klaar was onze driftzak hij werkte goed.

E is van ETEN  het eten en de levensmiddelen zijn eenvoudig maar voor een pasta en brood met beleg is er in het winkeltje genoeg aanwezig als het winkeltje nog niet open was gewoon een briefje (of de bestellijst een paar keer gekopieerd mee nemen) in een plastiek tasje aan de deur en de boodschappen stonden bij je huisje. 

F is van  FOTO,S en FILMPJES deze hebben we genoeg kunnen maken, kijk maar bij de vangstberichten 2011 zondag 1 mei 2011.

G is van GROTE VISSEN we wilden wel eens kabeljauw van meer dan een meter vangen. Nou dat is ons zeker gelukt meerdere van boven een meter en 1van 127 cm en nog 1 van 128 cm allebei dik 25kg.

H is van HENGELS deze en de vispakken hadden we gehuurd en met het materiaal was niets mis er ging een keer een Hengel kapot en er werd gelijk een nieuwe meegegeven.

I is van INFORMATIE dat is allemaal goed geregeld bij Cordes we konden met al onze vragen terecht en kregen ook snel antwoord.

J is van JARIG dat was Douwe op 30-04-2011 dit was voor ons de perfecte visdag en veel en grote vis gevangen we zijn met Andreas de visgids weg geweest super.

K is van KOOLVIS hiervan hebben we er ook een paar mogen vangen de grootste was 98 cm leuke vis om te vangen zijn vechtlust is geweldig.

L is van LENG van  deze vissen hebben we er meerderen mogen vangen van 1m plus, waarvan de grootste 150 cm was met een  gewicht van dik 25kg.

M is van MEDE REIZIGERS wij waren samen met de groep van Ruud 8 personen Er zijn een keer 2 personen met ons meegegaan en van ons een met hun wand er willen een paar in het fjord blijven vissen en wij zijn met 2 boten open zee op gegaan is wel zo veilig en nog leuk ook een leuke tijd gehad met de groep Ruud.

N is van NATUUR  deze is in IJsland zeer mooi  zeer veel van gezien tijdens de busreis, verder hadden we er geen tijd voor er op uit te trekken want wij kwamen voor het vissen, maar vanaf de boot is het ook genieten er zijn zelf walvissen gezien.

O is van OVERNACHTING deze hadden we de laatste nacht in Reykjavik goed hotel en goede kamers vlak bij een chinees restaurant waar het goed eten is.

P is van PLATVIS hiervan kan je de boot mee vol vissen een paar uurtjes gedaan maar met een licht (spin)hengeltje  dan is het wel leuk al er ook wel eens een kleine kabeljauw van 50 -60 cm  aanhaakt.

Q is van QUA qua reis en organisatie alles perfect geregeld.

R is van REGEN  we hebben qua weer van alles gehad regen , hagel , sneeuw , wind en nachtvorst maar dat kon ons niet tegen houden om toch elke dag te gaan vissen het zij in het fjord of vlak bij de haven elke dag leuk vis gevangen.

S is van SUPER REIS dit was voor ons een reis om nooit te vergeten  en zeker een reis om nog een keer te doen.

T is van TALKNAFJORDUR dit is een kleine plaats haven 1 winkel  benzinepomp , restaurantje maar voor een week goed te doen.

U is van ULTIEME VISBELEVENIS de hoeveelheid vis die er gevangen word  is niet te tellen. Maar voor al de grote jongens en daar was het ons om te doen.

V is van  VISSEN  vissen hebben we er zeker gedaan smorgens om ongeveer 8 uur het water op en s avonds om 7/8 uur terug mooie dagen.

W is van WIND ondanks de wind is het goed  vissen voor je de open zee bereikt moet je 20 minuten varen maar in het fjord zijn mogelijkheden genoeg om ergens uit de wind te liggen.

X is van X-FACTOR deze mag een ieder naar eigen inzicht invullen

Y is van IJSLAND DAT IS HET !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! (uitspraak van Raffie)

Z is van ZEEVISSEN IJSLAND dit gaan we zeker nog een keer doen. 

Hierbij willen wij Raffie en Linda  bedanken voor alle contacten en samenwerking voor onze super visreis.

Succes met het terug keren op Hollandse bodem en ik hoop dat jullie nog heel lang en heel veel mooie visreizen mogen organiseren.

Groeten van groep ; DOUWE , COK , TON

Meer informatie over de accommodatie Talknafjordur>>>

>>Foto-serie-1<<  &  >>Foto-serie-2<<  &  >>Foto-serie-3<<

Filmpjes over IJsland >>klik hier<<

==========================================================

Wilt u zelf vissen in IJsland ??
ga naar: 
www.cordestravel.nl

Gespecialiseerd in Sportvisreizen
www.cordestravel.nl

 

    �  copyright 2011   Zeevisland.com, alle rechten voorbehouden
Disclaimer