grote kabeljauw vissen in IJsland, visreis naar Sudavik westfjord
talknafjordur, bolungarvik

Vissen in IJsland op grote kabeljauw
www.cordestravel.nl

===========================================================

Sudavik IJsland
Juni 2011

===========================================================

IJsland (Sudavik) 15 juni 2011

Allereerst willen wij onze complimenten geven aan reisbureau Cordes Travel van Linda en Raffie. Vanaf het begin dat we contact opnamen tot na de vakantie was alles super geregeld. Elke vraag die we hadden werd snel beantwoord, en met de georganiseerde IJsland bijeenkomst zijn we veel te weten gekomen. Ook op IJsland zelf werden we super begeleid.

We gingen dinsdag 15 juni via Schiphol naar Sudavik. In IJsland moesten we 1 keer overstappen. We waren met zijn 2en.

De volgende dag was er een bijeenkomst waar alles wat betreft veiligheid van de boten werd overlegd. Toen kon het echt beginnen.

Het weer was super behalve was er teveel wind. Hierdoor bleven we in het fjord, op de zeewolf stek. Dit was leuk, met mooie zeewolven, soms liep er ook een mooie gul tussendoor maar niet groter dan 80 cm.

Eigenlijk was er de hele week teveel wind waardoor we genoodzaakt waren in het fjord te blijven. We hebben het overal in het fjord geprobeerd en hier vingen we dan ook redelijk wat schelvis en gul tot 80 cm. En mooie zeewolven op de zeewolvenstekken.

We hebben het gedurende de week 3x geprobeerd om uit het fjord te komen maar dit was slecht te doen. Een ochtend hebben we 2 uurtjes buiten het fjord gevist, toen hebben we met zijn vieren een stuk of  8 kabeljauwen van boven de meter gevangen. Maar leuk vissen was het tussen deze grote golven niet. De grootste kabeljauw was hier 1,1 meter.

De laatste ochtend hadden we een heilbot gevangen van 90 cm, hiervan waren er met ca. 12 boten maar 3 gevangen.

Dag 3 hebben we een half uur tevergeefs gevochten met een heilbot. Na een half uur brak de lijn, toen was hij circa een meter of 10 van de bodem gekomen. Er zitten dus wel grote vissen.

We hebben gevist met 20 en 30 lbs hengels. Dit was een mooie sport. We hadden 50lbs gevlochten lijn met een voorslag van 1mm. Voor de zeewolf was een afhouder met een stuk vis het beste. Voor de gul was de Noorwegen pilker het beste. Hier hebben we met 500 en 650 gevist, omdat door de wind we heel snel wegstroomden.

We hebben een super week gehad met mooi weer, jammer genoeg was er veel te veel wind en konden we niet naar buiten waar de echt grote vissen zaten.

Gerrie

Meer informatie over het vissen in IJsland klik hier >>>

 

Filmpjes over IJsland >>klik hier<<

==========================================================

Wilt u zelf vissen in IJsland ??
ga naar: 
www.cordestravel.nl

Gespecialiseerd in Sportvisreizen
www.cordestravel.nl

 

    �  copyright 2011   Zeevisland.com, alle rechten voorbehouden
Disclaimer