visreis en vissen in IJsland, sudavik, visreizen, westfjord

Vissen in IJsland op grote kabeljauw
www.cordestravel.nl

===========================================================

Sudavik IJsland
Juni 2011

===========================================================

Dag Raffie en Linda,

Ondertussen zijn we weeral 'n tijdje terug van IJsland waar we een reuze visvakantie hebben mogen meemaken !
Bij het slapengaan heb ik dit avontuur al meerdere keren overgedaan..

Het begon op 21 juni 2011 met vertrek naar Schiphol waar het inchecken waanzinnig snel ging en  we van een heel vriendelijke ontvangst van de hostess mochten genieten, keb al anders meegemaakt! De reis naar Sudavik verliep vlot en alles was tot in de puntjes geregeld door Cordes Travel ! Enig minpuntje was het late ariveren van onze koffers (02,00u) , maar dit lag aan een ander reisagentschap van Duitsers waar iets fout gelopen was...

Dag 2, na een duidelijke uitleg van steffen de visgids over de prachtige boten ,waren we als eertste op weg naar stek 2 (verder ging niet door strakke 5-6 NW) om zeewolf te verschalken. 2 uurtjes verder hadden we reeds 14 stuks met enkele z��r grote, allemaal met lichte slanke pilkertjes van max 150gr, natuurlijke kleuren waren het meest succesvol, blauw, zilver en zwart.

Dag 3, WEINIG WIND! Op naar stek 6, daar aangekomen waren er reeds een 6 tal bootjes aan 't driften, na overleg gingen wij het riskeren nog een 2 mijl verder over de stek , het waren 3 waanzinnige uren.. van 80m naar 55m driftend vingen we 36 vissen van boven de meter zonder ��n bootje in onze nabijheid, met als klepper ikzelf een joekel van1,30m 25kg met geel-zwarte jerkbait. Plots was het vet van de soep, er kwam elke drift (de drift was kort door het steile diepteverschil) nog wel
een vis naar boven, maar toch... Dag 4 terug naar onze gemarkeerde stek met op vraag van Steffen , 2 toffe Duitsers in onze kielzog, aangekomen 't zelfde als gisteren, direkt bingo met vandaag 18 m+en topper voor Pierre een van 1,15m ongeveer 15-16kg. Vreemd dat onze 2 collega's die 30 ! meter achter ons driften slechts 2 vissen konden verschalken?

Dag 5 trachten we vroeg te vertrekken om zo de 'bijtperiode' te verlengen, 5u vertrokken, echter voorbij bolangarvik moesten we keren door golfslag in de boot, veiligheid boven alles , het blijft maar ne vis �!
Die dag op stek 3 met spinhengel en kleine shads 50gr MASSA'S gul tot 3kg gevangen, zoveel je wou, op licht materiaal toffe sport!

Dag 6 Storm .. met de spinhengel en bezemafhoudertje, reepje schar, 100 dikke scharren met 3 man op 3uurtjes vissen in de haven gevangen, deze zwemmen natuurlijk allen terug. Zo, al bij al ,ondanks de wind (ne druppel hebben niet gehad) was dit een zeer afwisselende vakantie met vele soorten vis.

Belangrijk is dat men goed voorbereid naar ginds vertrekt met enkel de beste materialen, goede raad op de IJslanddag van Raffie en Linda en thuis doordacht ingekocht bij Robbyfish Wommelgem www.robbyfish.be , tel daarbij de perfecte organisatie van Cordes Travel op en je reis is al voor de helft geslaagd.

Niet denken dat ze zomaar in de boot springen ginds.. tracht ook eens aan de hand de de uitstekende fishvinders een eigen stek te zoeken, dit geeft een extra boost wanner je binnenvaart en blijkt dat dat 't elders niet zo super was!

Vriendelijke groeten Dirk, Pierre, Jelle, Pat en Danny
Cafe/restaurant Byblos Wommelgem

Meer informatie over het vissen in IJsland klik hier >>>

 

Filmpjes over IJsland >>klik hier<<

==========================================================

Wilt u zelf vissen in IJsland ??
ga naar: 
www.cordestravel.nl

Gespecialiseerd in Sportvisreizen
www.cordestravel.nl

 

    �  copyright 2011   Zeevisland.com, alle rechten voorbehouden
Disclaimer