vissen in IJsland Westfjord, sudavik, talknafjordur, Bolungarvik, kabeljauw, visreizen

Vissen in IJsland op grote kabeljauw
www.cordestravel.nl

===========================================================

Sudavik IJsland
Augustus 2011

===========================================================

Reisverslag 2-8 tot 10-8-2011 Huub en Mark Sudavik West Fjord IJsland

Na maandenlange voorbereidingen, wikken en wegen van de bagage en natuurlijk de voorpret en het kopen van de geschikte materialen, is het vandaag zover. Mijn vismaat Huub en ik gaan naar Ijsland. Doelstelling vooraf voor beide om een meter + te vangen en een soort die we nog nooit gevangen hebben.

2-8: Heenreis voorloopt vooralsnog voorspoedig en we ontmoeten op Schiphol nog 2 Nederlanders die de week in Sudavik zullen zijn. Marijn en �the King Fisher� Floris. Na de landing om 14.55 uur in Keflavik moeten we lang wachten op een vlucht uit Berlijn waar nog meer vissers in zitten die met ons in de bus naar de binnenlandse vlucht gebracht moeten worden. Rond 18.30 uur vertrekt de bus eindelijk maar wordt het bericht omgeroepen dat door storm in de West Fjorden de vlucht gecancelled is. Of het nu door de storm komt of doordat ons vandaag de Deutsche Gr�ndlichkeit in de steek heeft gelaten, hebben we nog steeds niet kunnen achterhalen. Wij denken nog steeds dat de te late duitsers de oorzaak zijn geweest. We kiezen er gezamenlijk voor om niet te overnachten en tot morgen te wachten voor de binnenlandse vlucht maar gaan met de bus (+/- 8 uur) naar West Fjord. Zo missen we geen visdag.

3-8: tot en met 6-8: De wind is deze dagen te sterk (> 12 m/s) om naar de plekken 4 en verder te gaan. We blijven in het fjord waarbij 3 de beste stek blijkt te zijn. Huub vangt zijn 1e meter + (105 cm 11 kg, doelstelling 1 is al binnen) en we vangen beiden ook een zeewolf (doestelling 2 is voor ons beide al gehaald).

7-8: Vandaag ondanks de nog steeds harde wind (10-12 m/s) hebben we toch een poging gewaagd om plek 6 te bevissen. Al snel blijkt dat het ons inziens geen doen is en laten ons afzakken naar plek 5. Martijn en Floris zijn wat meer gehard en blijven verder buiten en beleven naar eigen zeggen een superdag. Wij vissen 2 driften op plek 5 en ik haal doelstelling 1 (101 cm, 11,3 kg). Daar we beiden vinden dat de wind te hard is om prettig te vissen, gaan we terug naar het fjord.

8-8: Vandaag gaan we (ondanks de nog steeds harde wind +/- 10 m/s) samen met de gids Steffen naar plek 6. We vissen ongeveer 3 uur op deze plek voordat de wind weer toeneemt en we op aanraden van Steffen teruggaan naar het fjord. Deze 3 uur maken alle voorgaande dagen goed en geeft ons een gevoel dat we zeker nog een keer teruggaan naar West Fjord. We vangen wat achteraf blijkt 166 kg vis waarbij alleen de 70+ zijn geteld. Huub vangt 3 kabeljouwen van boven de meter waarbij hij zijn pr scherper stelt op 108 cm. Ik vang er ook 3 boven de meter waarbij mijn pr op 113 cm en 15 kg komt te staan. Zeewolf en grote schelvis zijn de bijvangsten. Wat een dag, super.

De hele week heb ik gevist met mijn nieuwe lat de PENN Overseas 50lbs en mijn nieuwe reel de PENN Fathom 40 met 30/00 PENN braid international. Wat een topmateriaal. Overwegend heb ik de zilveren bananepilker gebruikt. 400 gram is voldoende voor in het fjord. Buiten zou ik de 500 of zelfs de 650 grams proberen. De shads, cutbaits, deadbaits en dwarrellijnen leveren echter ook gegarandeerd vis op. Tip: Controleer na elke grote vis je materiaal. Ik heb zelf een grote verspeeld doordat de haak uit de splitring is gedraaid.

Alle dagen zijn we na de visdag direct gaan eten bij Amma Habby. De hamburgers zijn prima. Echter ook de spagetti en de kipsalade smaken goed na een dagje op zee. Amma Habby betekent trouwens �Grootmoeder Habby. Zij was de 1e eigenaresse en ze was naar verluid een van de slachtoffers van de lawine in 1995.

Ondanks de harde wind hebben we een geweldige week beleefd. Mede dankzij natuurlijk ook Cordes Travel. Op enkele kleinigheden na perfect geregeld. We verheugen ons nu alweer op de volgende keer.

Nog enkele tips en tricks:

Om valshaken enigszins te voorkomen, vervang de dreg(gen) van je pilker door een enkele goeie haak.

 Zeker meenemen:

-       middel tegen spierpijn

-       desinfecteer voor kleine wondjes aan je handen

-       butt en harnas

-       driftzak

Huub en Mark

Meer informatie over het vissen in IJsland klik hier >>>

Filmpjes over IJsland >>klik hier<<

==========================================================

Wilt u zelf vissen in IJsland ??
ga naar: 
www.cordestravel.nl

Gespecialiseerd in Sportvisreizen
www.cordestravel.nl

 

    �  copyright 2011   Zeevisland.com, alle rechten voorbehouden
Disclaimer