vissen in IJsland Westfjord, Penn IJsland Festival, sudavik kabeljauw, visreis

Vissen in IJsland op grote kabeljauw
www.cordestravel.nl

===========================================================

Sudavik IJsland
Augustus 2011
Penn IJsland Festival

===========================================================

Penn IJsland Festival 2011
Van 23 � 31 augustus.  
 
Eindelijk is het zover,we gaan naar IJsland.
De reis hebben we geboekt bij CORDES TRAVEL
Waarvan Linda en Raffie de perfecte organisators en gidsen zijn.
 
We komen samen op Schiphol  op dinsdag 23 augustus, 63 mannen en 2 vrouwen, Linda van Cordes Travel en ik,Lucy,
allen met een passie, vissen op zee. Voor ons,Wilfried ,mijn man en ik Lucy  is het de eerste keer naar IJsland en dus tevreden met de assistentie van COR en DICK ,tevens onze reisgenoten voor de hele trip.

Dus van Schiphol ,vliegreis naar Keflavik,met de bus naar Reykjavik,
Vliegreis Reykjavik naar Isafjordur,met de bus naar Sudavik,
En op naar Tungata 16. Ons verblijf.
 
24 augustus.
Goed geslapen ,en tegen 8 u naar de haven,waar we met alle vissers samenkomen en alle nodige informatie krijgen,werking van de boten en radio enz. Het nodige vismateriaal en ijs aan boord gebracht  en dan gaan vissen. Op naar stek 5 en  veel vis gevangen,tussen de 10 en 14 kg. Ik vis met een 30 lb reishengel van 2.40 m ,3 delig van Ron Thompson en een Penn reel 330 Gt2 en met cutbaits van 270 gr.Viel goed mee. Jammer genoeg ,bij het terugvaren ging er iets fout met de motor, Fluitsignaal en geen vermogen meer, te hoge temperatuur, Uiteindelijk toch in de haven geraakt.
 
25 augustus.
Rond 8 u kwam Linda ons informeren over de boot,slecht nieuws,er moet aan de motor gewerkt worden en dat duurde zowat de ganse dag,toch balen. De mannen dan toch maar in de haven,en vanaf de rotsen gaan vissen met de spinhengel en toby lepel van 20 gr .Scharren gevangen met reepjes koolvis vanaf de pier. Jammer van de verloren dag.
 
26 augustus.
Zeker om 8 u in de haven,en ja er is een andere boot beschikbaar,oef.
Diesel tanken en ijs ophalen en op naar de visserij.
Eerst naar stek 5, niet zoveel te vangen ,maar een leuke escorte naast de boot van dolfijnen ,dan maar een andere stek opzoeken,stek 3. Maar tegen de avond hebben we meer geluk en toch een bak vol kabeljauw en leng tussen 90 cm en 1.10 m en blijven vissen tot 21.30 u. Meestal met op de zilverkleurige banaanpilker van 300 gr. En ik met de cutbaits van 270 gr.
 
27 augustus.
Terug om 8 u in de haven ,eerst de vis lossen,ijs vullen en gaan varen. Eerst naar stek 5,wel grote kabeljauws te vangen,leng en roodbaars,maar teveel wind en dan terug naar stek 2,wel iets te vangen maar niet groot. Er was veel stroming, gelukkig kwam ons driftanker goed van pas. Ik heb niet zoveel gevist ,wel foto�s genomen en gefilmd, ook van de mooie omgeving.
Later in Amna Habby wat bijgepraat met Linda en Raffie en veel gelachen met fratsen van die gasten,echt te gek.
 
28 augustus.
Weer naar de haven,vis lossen en tanken en terug naar het huis. De mannen gaan vissen in de haven ,teveel wind , en ik naar de shop om boodschappen. Na het middagmaal,met dank aan Cor voor het spek en ei, terug het water op met de boot naar stek 1,niet te grote vissen maar wel veel. Dan naar stek 2 en goed gevangen,weer meestal met de pilker,ik terug met de cutbaits.en met succes.
 
29 augustus.
Zoals gewoonlijk naar de boot ,en gaan vissen, eerst naar stek 5 ,en dan naar stek 6, teveel wind en te sterke stroming,dan maar terug naar stek 2. Er was veel vis te vangen maar niet groot,Dick had zelfs een kleine zeeduivel. Ik heb veel vis gevangen en heb even een gok gewaagd,als bijvanger een zwarte eel Gummi Makk haakmaat 10/0 en met een cutbait van 270 gr er onder, Had zelfs een doublet. Dus een succes.
 
30 augustus.
Cor en Wilfried  ,de boot schoongemaakt en volgetankt , Dick en ik het huis schoongemaakt. Dan naar Finnur de diesel betalen en nog wat foto�s nemen en filmen. Om 16 u naar het restaurant naast de shop waar we allen weer samen komen;en na een hamburger en frietjes de bus op naar Isafjordur, de luchthaven,en op naar Reyjavik. Naar het hotel Hafnarfjordur met de bagage en dan naar de chinees lekker gegeten.
 
Wij, de groep van Cor met Dick en Wilfried en ik,Lucy verbleven in een comfortabel huis,Tungata nr 16 , met een leuk gezelschap ,waar we nog veel van leerden over de visserij in IJsland. Ieder avond gaan eten naar Amna Habby en ik vond het eten lekker. De sfeer algemeen was goed,wat voor mij toch een vraagteken was,tussen al die mannen ,niet twijfelen ,dames, het is echt te doen.
 
Met dank aan Linda en Raffie voor de prima organisatie en aan Cor en Dick voor het gezelschap.
Dit is voor herhaling vatbaar.

Lucy en Wilfried

Meer informatie over het Penn IJsland Festival klik hier >>>

>>Fotoserie deel 1<<  &  >>Fotoserie deel 2<<

Filmpjes over IJsland >>klik hier<<

==========================================================

Wilt u zelf vissen in IJsland ??
ga naar: 
www.cordestravel.nl

Gespecialiseerd in Sportvisreizen
www.cordestravel.nl

 

    �  copyright 2011   Zeevisland.com, alle rechten voorbehouden
Disclaimer