sudavik kabeljauw, visreis, vistrip, heilbot, ijslandfestival, Penn IJsland Festival,

Vissen in IJsland op grote kabeljauw
www.cordestravel.nl

===========================================================

Sudavik IJsland
Augustus 2011
Penn IJsland Festival

===========================================================

Reisverslag Penn IJsland-festival, augustus 2011

Dankzij Pure Fishing kreeg ik de kans om samen met Peter van Nieuwkerk (vertegenwoordiger Pure Fishing) mee te gaan met het Penn ijsland festival van cordes travel.

De heenreis ging voorspoedig en we waren al gauw met spullen en al op de plaats van bestemming. De eerste dag konden we helaas niet op pad omdat er 1 boot kapot was dus zijn we van de kant af wezen vissen en hebben we met Raffie en Linda de omgeving bezocht, oa een bezoek aan het maritiem museum in Isafjordur, kleine 1 minuten rijden van Sudavik.

Maar dinsdag konden we wel op pad, we zijn deze dag in het fjord gebleven omdat er op open zee te veel golven stonden en er dus niet goed te vissen viel. Hier hebben we een aantal leuke vissen gevangen maar nog niet echt grote, wel was dit meteen mijn eerste ervaring met niet alleen het vissen in ijsland maar tevens het vissen op een boot en in vond het meteen al super.

De derde dag konden we gelukkig wel de open zee op en kregen we tegen de middag ook nog eens fantastisch weer. Deze dag heb ik een grote kabeljauw kunnen vangen van 15 kilo en hebben we allemaal nog een aantal andere grote vissen kunnen vangen. Aan het einde van de dag keerden we daarom uitgeput en lichtelijk verbrand terug met een bak vol met grote kabeljauw. De ervaring was super om deze grote vissen uit het water te zien komen.

De andere dagen vingen we ook goed vis maar niet echt meer de grote formaten als daarvoor omdat we wegens het weer niet meer de open zee op konden. Wel ving ik nog een kleine zeewolf, echt ongeloofelijk wat een spieren er in zo�n vis zit.

Maandag zijn Peter van Nieuwkerk, Peter Groen en ik nog zonder Raffie en Linda op pad geweest omdat zij alles nog moesten inpakken en het nodige moesten regelen voor de terugweg.

Deze dag zijn wij direct gestart met het varen naar open zee, maar toen wij daar eenmaal aankwamen moesten we helaas concluderen dat hier vissen geen optie was omdat de zee vandaag gewoonweg te ruw was, 600 gram pilkers konden we niet aan de bodem houden en we zagen ook de een na de andere boot terugkeren naar het fjord. Wij zijn het zelf nog wezen proberen tegen het fjord aan op ondiep water (tot 25 mtr) en hebben hier heerlijke sport gehad aan gulletjes tot 50cm met licht materiaal en kleine Berkley ripple shads met een loodkop tot 75 gram. Deze stek lag op ongeveer 20 minuten terugvaren, ongeloofelijk wat een verschil qua stroming dat is.

Later op de dag zijn we het nog op een stek dichterbij de thuishaven wezen proberen en hebben daar nog een aantal leuke exemplaren kunnen vangen waaronder een mooi formaat koolvis door Peter Groen. Hier hebben we ook nog heerlijk kunnen vissen met dezelde Berkley ripple shads als eerder met loodkoppen tot zo�n 90 gram, vooral de kleuren oranje en redhead waren doorslaggevend!

Rond 7 uur zijn we teruggekeerd naar sudavik en hebben we na het douchen en omkleden een heerlijke bbq maaltijd gehad met een overschot aan vlees.

De dinsdag zijn er een aantal nog met de boot vertrokken om rond 2 uur weer terug te keren, ikzelf ben een uurtje langer blijven liggen en heb vervolgens mijn koffer alvast ingepakt. Toen ik daarmee klaar was ben ik maar richting de haven gegaan waar Ronnie van Beem en Jacob Norder vanaf de kant aan het vissen waren met een paternoster en stukjes koolvis, toen Jacob terugkeerde naar het huisje om te gaan douchen heb ik met zijn hengel nog een paar botjes kunnen vangen. Toen de mannen eenmaal terugkeerden hebben we ze geholpen met de boot leeg te halen en schoon af te leveren en konden we ons gaan op maken voor de terugreis.

Nadat we met alle deelnemers nog een hamburger hebben gegeten konden we met de bus alle koffers gaan ophalen en werden we gebracht naar het vliegveld, daar hoefden we niet lang te wachten op ons vliegtuig en werden we snel naar reykjavik gebracht. Via de klaarstaande bus werden we naar ons mooie! hotel gebracht en zijn we vervolgens met z�n allen gaan eten bij de chinees. Alles was goed geregeld dus we konden meteen opscheppen. Vervolgens zijn we snel gaan slapen want over een paar uur moesten we alweer opstaan om de reis naar huis te vervolgen.
Om 4 uur zijn we weer opgestaan en zijn we, na een ontbijtje, weer met 2 bussen naar het vliegveld gebracht met onze 20 kilo vis. Op het vliegtuig hoefden we niet lang te wachten en na enige vertraging waren we weer op nederlandse grond.

Ik heb het als karpervisser deze week super naar mijn zin gehad met mijn eerste ervaring op zout water vissen en dit zal zeker niet de laatste zijn. Ik ben weer een hele ervaring rijker.

Via deze weg wil ik Raffie en Linda van Cordes Travel bedanken voor de goed geregelde reis, je ziet tegenwoordig nog maar zelden dat een reis zo goed geregeld is als deze. En natuurlijk voor hun gezelligheid op de boot en daarbuiten. Tevens wil ik Pure Fishing bedanken voor de kans om deze reis mee te maken en het beschikbaar gestelde topmateriaal.

Ook wou ik even melden dat ik het onwijs naar me zin heb gehad in ons huisje (Tungata 12) met de mannen Peter Groen, Ronnie van Beem, Jacob Norder en Harry. Elke avond was het gezellig aan de keukentafel onder het genot van een biertje of een bacotje lemon!

En natuurlijk een bijzonder woord van dank aan Peter van Nieuwkerk, mijn vismaat en vertegenwoordiger van Pure Fishing. Ik heb een topweek met je gehad!

Ik kom zeker nog een keer terug en dan sowiezo via Cordes Travel !

Jeffrey Boot
De Sportvisser Den Haag
www.desportvisserdenhaag.nl

 
>>Fotoserie 1<<  &  >>Fotoserie 2<<

==========================================================

Filmpjes over IJsland >>klik hier<<

==========================================================

Wilt u zelf eens vissen in IJsland ??
ga naar: 
www.cordestravel.nl

Gespecialiseerd in Sportvisreizen
www.cordestravel.nl

 

    �  copyright 2011   Zeevisland.com, alle rechten voorbehouden
Disclaimer