Talknafjordur kabeljauw, visreis, vistrip, heilbot, vissen, zeewolf

Vissen in IJsland op grote kabeljauw
www.cordestravel.nl

===========================================================

Talknafjordur IJsland
April 2011

===========================================================

Onze visreis naar IJsland Talknafjordur van 26 april tot 3 mei,

Ook dit jaar gaan we weer met 8 man naar IJsland voor onze visvakantie en natuurlijk boeken we die bij Cordes Travel. We hebben voor deze bestemming gekozen vanwege de accommodatie en dat je niet ver hoeft te varen voor mooie vissen te vangen.

Dinsdag 26-4-�11
De reis vanaf schiphol ging voorspoedig maar toen kwam het, het vliegtuig waarmee we de binnenlandse vlucht zouden maken was een aantal weken voor onze aankomst gecrasht in Alaska waardoor er geen vliegtuig beschikbaar was om ons door te vliegen. Dit was ons een aantal dagen van te voren door Raffie verteld maar er zat een kans in dat er een ander vliegtuig klaar zou staan om ons door te brengen.

Helaas was dat niet het geval en moeste we met de bus van Keflavik naar Talknafjordur worden gebracht een rit van ongeveer 7 uur, jammer maar het was op dat moment niet anders. We reisde samen met de groep Douwe 3 prima jongens waar we een hele gezellige week mee hebben gehad.

Woensdag 27-4-�11
We komen om 4 uur in de morgen aan in Talknafjordur naar een vermoeiende busrit, we besluiten om een paar uur te gaan slapen en dan om 10.00 uur te gaan vissen,  we besluiten in het fjord te blijven omdat er veel wind stond, het was koud en hebben hagel, sneeuw, regen en zon gehad die dag maar we hebben lekker gevist maar niets bijzonders gevangen.

Donderdag en vrijdag 28 en 29-4-�11
Vandaag en morgen voorspellen ze veel wind waardoor we niet echt ver weg kunnen en gaan weer in het fjord vissen we vangen deze 2 dagen vangen we heel veel vis de meeste tussen de 70 en 80 cm maar er waren uitschieters bij waarvan de zwaarste 16,2 kg.  Deze vis bleek achteraf de zwaarste van onze vistrip  

Zaterdag 30-4-�11 koningendag
En net als vorig jaar zitten we met koningendag ook weer hier in IJsland en hebben we ons weer uitgedost met alles wat oranje is, we moeten natuurlijk wel het ��n en ander uitleggen aan de IJslandse bevolking, rare Hollanders.

Vandaag gaan we verder op zee naar de zeewolven plek het is wel ongeveer een uur varen, we varen gelijk op met de boot van Douwe die Andreas de visgids aan boord heeft. We vangen de ��n na de andere zeewolf, maar op een gegeven moment is het over en gaan we ons geluk ergens ander beproeven, Douwe is al vertrokken en zien we die dag niet meer terug. We vangen nog een paar mooie vissen, die avond komt Douwe even bij ons buurten en verteld dat ze die dag mooie grote kabeljauwen en grote lengen gevangen. Het nadeel is alleen dat het ongeveer 2,5 uur varen is vanuit de haven, we besluiten morgen ook die kant op te gaan.

Zondag 1-5-�11
Het is lekker weer en besluiten een stukje te gaan varen en wel 2,5 uur naar de leng plek zoals Andreas deze noemt. Aangekomen zetten we de pilker over boord en al gauw komt de eerste grote kabeljauw van 15kg naar boven, Peter mijn zoon vangt een mooie leng van 1.28mtr. met ook het gewicht van 15kg. We vangen die dag veel vis met als afsluiter een mooie koolvis van 1mtr. Een superdag daar ga je voor naar IJsland!!!!

Maandag 2-5-�11
Er staat weer veel wind waardoor we niet naar de leng plek kunnen maar we blijven een beetje voor het fjord en vangen nog diverse zeewolven en grote hoeveelheden kabeljauw helaas geen uitschieters. Nauw ja geen uitschieters wel weer ��n van 10,5kg op een gegeven moment zien we een aantal vinnen boven komen en een sissend geluid en ja hoor maar liefst 4 walvissen, deze hebben we zeken een half uur kunnen spotten en dat leverde mooie beelden op.

Dinsdag 3-5-11
In de ochtend gaan we nog een paar uur vissen om het af te leren en beluiten dat we volgend jaar weer naar ijsland gaan voor onze vistrip. We denken er nu aan om aan keer naar Bolungarvik te gaan waar je bij weinig wind linksaf 10 min. Naar open zee vaart en bij wind rechtsaf het fjord in kan dus altijd goed.

We hebben het prima naar ons zin gehad en alle was zoals verwacht weer prima verzorgd, bedankt Linda en Raffie.

Ruud Schwegler
www.schweglerbotenverhuur.nl

  

Volgend jaar Storekorsnes in Noord Noorwegen !

==========================================================

Filmpjes over IJsland >>klik hier<<

==========================================================

Wilt u zelf eens vissen in IJsland ??
ga naar: 
www.cordestravel.nl

Gespecialiseerd in Sportvisreizen
www.cordestravel.nl

 

    �  copyright 2011   Zeevisland.com, alle rechten voorbehouden
Disclaimer