vakantie naar IJsland, Reyjavik, hotel hafnarfjordur, icelandair

Vakantie naar IJsland
www.cordestravel.nl

===========================================================

Vakantie IJsland

Juli 2012

===========================================================

Weekje Reykjavik en omgeving, 23 juli � 30 juli 2012

Deze keer geen visreis naar IJsland, maar een "gewone" vakantie naar IJsland, wederom geboekt bij Cordes Travel.

Maandag, 23 juli
Onze vlucht met Icelandair liep voorspoedig, na aankomst op het vliegveld van Keflavik (Reyjavik), huurauto opgehaald en op weg naar hotel Hafnarfjordur, in Hafnarfjordur. Een prima keuze om in dit hotel te verblijven, zeer schoon, mooie ruime kamer en badkamer, goede bedden en goed ontbijt. Vriendelijk personeel.

In de buurt van het hotel zijn enkele restaurants te vinden o a een Chinees, KFC, een pizzeria en een Mexicaan. In Hafnarfjordur zelf, 5 minuten autorijden zijn ook nog enkele restaurants te vinden. Naast het hotel is een snackbar en daar hebben we de eerste avond gegeten.

Dinsdag , 24 juli
Na een stevig ontbijt, prima koffie, op weg naar Reykjavik, 20 minuten rijden. Reykjavik is een moderne stad, mooie designwinkels, gezellige restaurantjes.

Tip: Jomfruin, Laekjargata 4, open van 11.00 uur-18.00 uur. Deens restaurantje, druk bezocht maar dat begrepen we goed toen we daar gegeten hadden. Tegenover de Hallgrimskirkja, bevindt zich een klein caf� LOKI, daar hebben ze heerlijk gebak, wij hebben chocoladetaart gekozen.

Bij de haven zijn verschillende visrestaurants en terrasjes met uitzicht op de boten die aankomen en vertrekken en op walvis- en puffintocht  gaan. Naast de vele souvenierswinkeltjes vind je mooie designwinkels op het gebied van interieur en sieraden, zowel goud als zilver. En sportkleding. �s Avonds gegeten vlakbij het hotel bij de Chinees, prima eten voor weinig geld, een tip van Raffie en Linda van Cordes Travel.

Woensdag, 25 juli
Vandaag na het ontbijt op weg naar de Gouden Cirkel, oftewel Bingvellir national park, Geysir en Gullfoss. Veel foto�s gemaakt, indrukwekkend om te zien, vooral de Geysir (Strokkur) maakte veel indruk, ongelooflijk  met wat voor kracht het water uit de grond spuit.  Er is een groot restaurant bij en een souvenirshop: tip eet daar want verder kom je niets meer  tegen.

Hier moet je echt een dag voor uittrekken, maar is zeer goed te doen en eigenlijk ook een must om te bezoeken als je in Reykjavik verblijft.

�s Avonds gegeten in Hafnarfjordur, walvis (mink whale), en gepofte aardappel en dat omgerekend voor nog geen 15 euro! per persoon. Walvis smaakt zeer goed, lijkt een beetje op biefstuk, krijg je de kans om het ergens te eten, zeker doen.

Terug op de hotelkamer, ideaal gratis internet, foto�s en film bekeken, het e.e.a. op Facebook geplaatst. Voorbeschouwing Olympische Spelen op tv bekeken.

Donderdag,26 juli
Vandaag verkennen we het schiereiland Reykjanes , eerst naar Vogar gereden, mooie vispier ontdekt, tot eind toe met auto op te rijden, ongeveer half uur vanaf hotel. Toen naar
Gardur, 1 uur rijden vanaf hotel, wederom een prachtige vispier, vlakbij parkeren. Er werd gevist, veel makrelen gevangen. De eerste papegaaiduikers (puffins) gezien, geweldig.

Daarna kwamen we langs de kloof  tussen het Europese- en het Amerikaanse continent met daar in de buurt de Gunnuhver Hotsprings. Op naar de Blue Lagoon om in het warme water en het lekkere zonnetje te relaxen , een goed restaurant erbij en ook de tip om ook daar te eten, want  verder is er niet veel in de buurt. De Blue Lagoon is erg toeristisch met ook een grote shop erbij, maar zeker een must om te bezoeken en het is heerlijk om in het water te zijn en gezellig in de waterbar iets te drinken. Ook voor kinderen een leuk uitje.

Vanuit de Blue Lagoon via Grindavik naar Krysuvik. Geweldig om de heet waterbronnen en modderpoelen  hier te zien, was inmiddels al half 11  �s avonds en nog steeds licht!

Terug gereden langs het meer Kleifarvarn, een erg slecht wegdek en niet echt aan te bevelen. Het meer is wel heel mooi om te zien. Bijzonder stil je komt echt niemand tegen. Om 23.30 uur weer bij het hotel.

Vrijdag, 27 juli
Weer een dag Reykjavik, eerst gewandeld over de nieuw aangelegde promenade naar de haven.

Naar het Vikingmuseum, erg leuk museum, vooral ook voor kinderen, er is o.a. een film te zien over de kabeljauwvangst van vroeger en nu. Er is een restaurant bij waar je heerlijk kunt lunchen, met uitzicht op de haven. Tip het broodje zalm. Gezellig druk, mooi weer, terrasjes vol, na het eten terug naar hotel en opnieuw foto�s van de dag bekeken.

Zaterdag, 28 juli
Alweer zon, we boffen enorm, vandaag gaan we de Eyja Fjalla Jokull vulkaan opzoeken, een wat langere rit, maar vanaf het hotel goed te doen en onderweg van alles te zien, mooi landschap, en vele paarden.

Eerst naar de Skogafoss waterval, het is weekend en erg mooi weer de IJslanders gaan zelf ook hier picknicken. Een prachtige rit, we zien veel paarden, naar de vulkaan, die op 14 april 2010 en daarna voor zoveel problemen zorgde. Indrukwekkend om hier te zijn, er is een informatiecentrum, waar we een documentaire hebben gezien over de uitbarsting, het meisje in het centrum is de dochter van de bewoners van de boerderij, die ge�vacueerd werden.

Hierna naar Reynisfjara, tientallen puffins, zwart lavastrand en hoge rotsen, bijzonder mooi. Op de terugweg bij Hella gegeten, en bij de vissers in de zalmrivier bij Selfoss gekeken, om de 10 minuten moesten ze van plaats wisselen, prachtige stek maar jammer genoeg geen vis zien vangen.

Tip: heb je trek in een kop koffie of een hapje eten stop dan bij een restaurant dat je tegenkomt want veel zijn er niet, hetzelfde geldt voor de toiletten. Op de heenweg hadden we in Hella bij Guesthouse Arhus koffie gedronken, terras met mooi uitzicht op de rivier en bijzonder vriendelijke eigenaresse. Wij vinden de IJslanders erg gastvrij en altijd in voor een gesprekje en spreken goed Engels, zeker een pre. Deze dag hebben we wat langer in de auto gezeten, maar met af en toe een stop heel goed te doen.

Zondag, 29 juli
Vandaag alweer onze laatste dag in IJsland, morgen gaan we weer naar huis. Na het ontbijt eerst gewandeld in Hafnarfjordur zelf, voor het eerst geen zon maar wel droog. Bij de haven en pier gekeken bij de vissers, ze vangen makreel. Ook een prima visstek en vlakbij hotel, 5 minuten met de auto.

Nog even terug naar de kamer en koffie gedronken, erg handig dat we ook een kitchenette hebben en zelfs een magnetron erbij, hebben we niet gebruikt, maar is mogelijk om op je kamer ook te eten. Om 13.00 uur naar Kringlan winkelcentrum, zijn er 2 maar wij kozen voor deze. Nog wat souvenirs gekocht en aan het eind van de middag weer bij de chinees gegeten. �s Avonds nog wat om en nabij hotel gewandeld. Koffer gepakt en bij de receptie geregeld dat we vroeg moeten ontbijten.

Maandag, 30 juli
Wekker gezet, we moeten er vroeg uit, en na het ontbijt, alles staat keurig voor ons klaar vertrekken we om 5 uur richting Kevlavik. En hoe is het mogelijk voor het eerst regen! De huurauto weer inleveren en dan worden we naar het hoofdgebouw gebracht en checken we in. We vertrekken op tijd naar Schiphol.

We kijken terug op een prachtige week, we hebben erg geboft met het weer.

IJsland is voor ons voor herhaling vatbaar, we hebben nog lang niet alles gezien en Reykjavik is zeker een 2e bezoek waard.

Wij vinden hotel Hafnarfjordur een aanrader, niet alleen voor een visvakantie maar ook voor een stel, of voor een gezinsvakantie, in de tijd dat wij er waren verbleven er verschillende gezinnen en ook een groep jongelui in het hotel, het is een echt familiehotel.

De vlucht en accommodatie waren prima geregeld door Linda en Raffie  van Cordes Travel, waarvoor onze dank.

Cor en Anja

 


Onze kamer


Ons hotel Hafnarfjordur

==========================================================

Filmpjes over IJsland >>klik hier<<

==========================================================

Wilt u zelf eens vissen in IJsland ??
ga naar: 
www.cordestravel.nl

Gespecialiseerd in Sportvisreizen
www.cordestravel.nl

 

    �  copyright 2012   Zeevisland.com, alle rechten voorbehouden
Disclaimer