ijslandfestival, Penn IJsland Festival, IJsland, sudavik kabeljauw, visreis, vistrip, heilbot,

Vissen in IJsland op grote kabeljauw
www.cordestravel.nl

===========================================================

Penn IJsland Festival

Augustus 2012

===========================================================

Dinsdag 21-08-2012
Vandaag vertrekken we weer naar IJsland (Sudavik) voor de tweede maal naar het Penn IJsland Festival. Alles is weer goed verlopen met de reis en natuurlijk was het weer goed georganiseerd door Linda en Raffie.

Woensdag 22-08-2012
Onze boot geladen en varen uit maar er staat nogal wat wind, daarom besluiten we om op stek 3 te gaan vissen. Daar hebben we heel de dag vertoefd en veel gullen gevangen van rond de 3 � 6 kg. Ook heeft Patje nog een zeewolf kunnen vangen.

Donderdag 23-08-2012
Volgens het weerbericht weer wat te veel wind om echt goed naar buiten te gaan. Daarom proberen we nogmaals op stek 3. En ja hoor, weer vis zat! Heel veel gul, koolvis en een paar makrelen.

Vrijdag 24-08-2012
We kunnen naar buiten toe en hebben besloten om naar stek 7 te varen, een goede beslissing daar hebben we onze eerste meter vissen gevangen. Vooral langs de kant op 40 meter diepte hebben we veel grote vis kunnen haken. Normaal is er afgesproken om morgen met een visgids naar een nieuwe stek te gaan, ver voorbij stek 6. Maar straks gaan we daar nog even over vergaderen na het eten bij Amme Habby. Daar aangekomen kregen we slecht nieuws van Raffie, het weer was namelijk weer helemaal omgeslagen. Zo gaat dat wel eens in IJsland. Maar ja, we laten de moed zeker nog niet zakken. Op naar morgen, zaterdag!

Zaterdag 25-08-2012
We hebben besloten om naar stek 8 te gaan maar onderweg in het fjord ging het er soms hevig aan toe. Maar daardoor gevaren had je weer een veel rustiger water, wel een heel grote deining. De lijnen gingen naar beneden en ja direct hadden we prijs. De ene na de andere kwam boven water, allemaal meter+ vissen. Kabeljauwen van tussen 10 en 15 kg.

Zondag 26-08-2012
We gaan eens op stek 6 proberen waar we vorig jaar zo geweldig hadden gevangen. Na een paar keer verleggen en weinig hebben te vangen krassen we op naar stek 8 en 9. Daar hebben we nog een prachtige namiddag meegemaakt en heel veel grote joekels gevangen. Vooral tussen stek 8 en 9 was elke drift goed voor zware vis.

Maandag 27-08-2012
Weer op stek 9 aangekomen, de wind is serieus van de partij en het is een stuk moeilijker vissen dan de dagen ervoor. De visvangst is dan ook beduidend kleiner. �s Avonds zijn we nog langs Rens geweest met zijn maten, die hadden namelijk nog bier op overschot en hebben we natuurlijk geholpen met alles nog leeg te maken. Samen met Robby Fish en Raffie & Linda hebben we daar nog een gezellige boel van gemaakt.

Dinsdag 28-08-2012
Laatste dag alweer, we zijn niet meer gaan vissen maar zijn ons rustig maar voldaan de boot gaan kuisen. De andere jongens Louis en Patrick hebben het huis opgekuist. Het was een heel mooie week, alle dagen zon, geen regen maar iets te veel wind.

Alles was weer tip top geregeld door Raffie & Linda (Cordes Travel) zoals gewoonlijk. Helaas volgend jaar geen IJsland omdat alles al volzet was maar gaan met dezelfde ploeg naar het Noorden van Noorwegen op heilbot vissen bij Langsundet. Alles is weer ingepakt om terug te vertrekken naar Belgi�.

Ik wil langs deze weg alle jongens nog eens bedanken zoals Rens, Eric, Bas, Rik en Pim met zijn gevolg en natuurlijk de volledige ploeg van Robby Fish Wommelgem.

Tot volgend jaar in Langsundet Noord Noorwege

Groeten van Steve, Patje, Louis en Peter

==========================================================

Filmpjes over IJsland >>klik hier<<

==========================================================

Wilt u zelf eens vissen in IJsland ??
ga naar: 
www.cordestravel.nl

Gespecialiseerd in Sportvisreizen
www.cordestravel.nl

 

    �  copyright 2012   Zeevisland.com, alle rechten voorbehouden
Disclaimer