Lucky Craft Gunfish/Gunnish 95/115

 

Type: 95/115 spitting stickbait

Afmeting/gewicht: 95 mm. 12 gram / 115 mm. 19 gram

Gebruik/duikdiepte: walking the dog / oppervlakte

 

De Gunfish is net als de legendarische Sammy een plug bedoelt voor de oppervlakte visserij.

De naam doet mogelijk wat verwarring opwaaien maar de Gunfish is dezelfde plug als de Gunnish, voor de Amerikaanse markt is het de Gunfish, In Japan de Gunnish.

 

Het grote verschil met de Sammy is de rechte voorkant voorzien van een cup en de verdeling van het gewicht.

De plug wordt eveneens “walking the dog” gevist, ditmaal met een wat kortere zig zag, hierbij doet de cup tijdens iedere zijwaartse slag wat water opspatten (spitting). Het een en ander geeft een prachtige imitatie van een gewonde aasvis die alles op alles zet aan het oppervlakte water te vluchten. De praktijk bewijst dat dit onweerstaanbaar is voor alles wat zeebaars heet. De verdeling van het gewicht doet de Gunfish wat dieper in het water liggen en wat meer horizontaal, bovendien zit er een gewichtje in de vorm van een kogel in het voorste gedeelte van de plug (zie foto), deze rolt naar de linker- en rechterzijde haaks op de as van de plug. Dit geeft een scherpe en kantelende zijwaartse beweging ofwel een felle zig zag.

 

Alles op een rijtje gezet maakt het is Gunfish een oppervlakte plug voor een meer agressieve manier van vissen, zeker bij wat ruwer weer of luie baarzen een zeer goede optie.

 

Amerikaanse blackbass vissers benoemen dergelijke pluggen als “pressbait” en dienen om wat meer “druk op de ketel” te zetten als de baars lui is en of volgevreten. Op een hevig spartelende in paniek verkerende aasvis moeten ze haast wel reageren is de achterliggende gedachte. En in veel gevallen is dat ook zo gezien het grote succes van de Gunfish.

Vorig seizoen ervaarde ik dagen dat de Gunfish net dat beetje extra bood en wel ving in tegenstelling tot andere stickbaits die in bepaalde situaties faalden.

 

Over de werp eigenschappen kan ik kort zijn, perfect en zeer ver laat de Gunfish zich weg zetten. De vorm is aerodynamisch en het meeste gewicht zit in de staart dus dat zit wel goed. De kwaliteit en afwerking is zoals je dat van een topmerk mag verwachten 100 % in orde. Dreggen en splitringen zijn voor de zoetwater modellen van Owner en Daiichi, voor de SW (salt water) roestbestendige dreggen/ringen van Owner. Kleuren zijn zeer divers, van realistische kleuren tot fel met alles wat daartussen zit. Diverse mogelijkheden in finish, egale, holografische (aurora), geschubd (MS) transparante (ghost/clear) afwerkingen staan op het programma bij Lucky Craft.

 

Al met al is de L.C. Gunfish een “heerlijke” en succesvolle plug voor de visserij aan het oppervlakte water, laat zich goed werpen en eenvoudig vissen, zeker een aanrader !

 

Harold
Team Zeevisland
Harold@Zeevisland.com

 

 

 

  

©  copyright 2010   Zeevisland.com, alle rechten voorbehouden
Disclaimer