Visreizen naar Noorwegen, IJsland en Denemarken
Gespecialiseerd in Sportvisreizen en Duiktours

www.cordestravel.nl

===========================================================

"Sudavik/Talknafjordur"
April 2010

===========================================================

E vissers,

Daar gingen we dan.Zondag 25 april 11.30 uur schiphol. Wij een groep van tien man richting ijsland, onze vakantie werd geboekt door mijn broer Ruud. Ruud had de vakantie naar IJsland geboekt bij Raffie en Linda van www.cordestravel.nl

Ik zal niet teveel over vlucht zeuren veel vertraging (aswolk) kan niemand wat aan doen. Eenmaal geland in ijsland 2 busjes zeer riante stoelen 530 km gravelweg met kuilen en bergen en sneeuw was zeer spektakulair en toch kunnen slapen heerlijk. Na 7.5 uur rijden met pauze en een mooie toevallige voorstelling van een walvis in een fjord erg mooi aangekomen in sudavik. Mooi huis zag er prima uit, maar goed vissen daar  kom je voor. Normaal hadden we een binnenlandse vlucht gehad, maar door de aswolk ging deze niet.
 
Snel instaleren hengels klaar bootcontract tekenen, uitleg ijs in de bak en het varen. Uurtje later vissen en gelijk m'n eerste vis zeewolf geweldig en echt lelijk zo'n beest en toch mooi.Omdat we pas laat konden vissen [kwam door de reis] moesten we na 5 uurtjes terug maar toch aardig gevangen. Geen zeewolf meer maar veel en alleen kabeljauw geen monsters helaas.
 
Volgende dag 8 uur gas erop het fjord uit mooi weer geen wind 1.5 uur varen buiten gaats {plek 6 op de kaart} 5 man per boot, 2 boten en vangen veel ik schat alleen die dag 250 kilo per boot {kleine terug zetters tot 70 cm niet meegerekend}. Die avond slecht nieuws, er kwam veel wind de gids kwam het ons vertellen, even was het balen maar niet veel later zei hij dat er 170 km verderop huisjes en boten leeg waren en er veel grote vis op 10 minuten van de haven zwom en wij konden daar heen toppie.
 
Woensdag ochtend 3 auto's en een aanhanger wij rijden. 178 km voor de boeg maar ook dit moet je eigenlijk meemaken wat een woesternij in ijsland maar ook zeker adembenemend mooi met watervallen rotswanden en sneeuwvlaktes maar goed het was mooi. 3.5 uur later aangekomen in Talknafjordur. Hoe onbegrijpelijk ook maar 4 van de 10 hadden zin om te vissen waaronder ik, het was wat laat maar e je komt toch om te vissen. 2 uur wij de boot op en inderdaad 10 minuten uit de haven vissen en inderdaad grote vis. 4.5 uur vissen was genoeg voor 9 stuks van tien plus waaronder een kalf van 18 kilo gevangen door m'n broer {jeroen s uit A} in de haven aangekomen stond 1 van de achterblijvers al aan de kant en geloofde zijn ogen niet.
 
Donderdag tot zondag was een groot vang Festijn met veel vis boven de tien kilo mijn zwaarste was 12.7 kilo en dat is best takelen van 40 meter diepte en in ijsland blijft de kabeljauw vechten tot het bittere eind.
 
Iedereen heeft tien plus gevangen en iedereen heeft genoten van de vangst en de omgeving. Via deze weg ook mijn dank voor de service en de gast vrijheid van de visgidsen en organisatoren Raffie en Linda en dank voor de goede informatie en begeleiding.
 
Helaas zat er voor geen van ons heilbot in maar toch aanbeten gehad en flinke vissen verspeelt, waar we echt onze twijfels bij hadden . Waren we niet goed voorbereid of te fanatiek met binnen halen of toch je spoel niet goed afgesteld. Mischien kom ik er nog eens achter want het was al met al een zeer boeiende en geweldige vakantie zeker voor herhaling vatbaar.
 
Tot slot nogmaals mijn dank voor de goede accomodatie, service, boten en goede vangsten. Ook de terug reis was goed geregeld met binnenlandse vlucht en overnachting in hotel en vervoer naar het vliegveld.
 
Ook bedankt voor de 20 kilo vis bestaand uit 10 kilo zeewolf en 10 kilo schelvis en verpakt in een zeer handige, nuttige en effectieve koeltas. M,n vis was thuis aangekomen nog steeds diepgevroren, goede tas dus.
 
Nog even een gerust stelling voor de thuis blijvende vrouwen ijsland kent geen knappe of enigzins aantrekkelijke vrouwen. Maar een echte visser is toch alleen bezig met vissen en aan wal bier, sterke drank en sterke verhalen, potje kaarten en toch heel stiekem z'n vrouw missen.
 
Sterkte en veel plezier voor mensen die gaan, ook voor julie zal dit 1 van je beste vis ervaringen worden !
 
Gegroet een zeer tevreden visser
Tobias

*Meer informatie over deze accommodatie zie hier >>>
 

>>Foto-serie-1<<
(Klik op de link voor de fotos)

==========================================================

Wilt u zelf op (vis)vakantie naar IJsland ??
ga naar: www.cordestravel.nl

Visreizen naar Noorwegen, IJsland en Denemarken
Gespecialiseerd in Sportvisreizen en Duiktours

www.cordestravel.nl
 

    �  copyright 2010   Zeevisland.com, alle rechten voorbehouden
Disclaimer