Sudavik in IJsland, perfect om te vissen op grote kabeljauw

Een droom voor vele vissers, vissen in IJsland

www.cordestravel.nl

===========================================================

Sudavik Westfjord IJsland
Juni 2010

===========================================================

Na onze eerste ''verkennende'' visvakantie in juni 2009 naar Sudavik op IJsland hadden wij al snel besloten om in 2010 weer naar Sudavik terug te keren, beide keren geboekt via Raffie en Linda van www.cordestravel.nl

Op dinsdag 15 juni 2010 was het dan zover. Na een goed verzorgde en voorspoedig verlopen reis waren wij 's avonds op onze plaats van bestemming, klaar om te vissen in IJsland.

Na een goede nachtrust was het
woensdagmorgen om 8 uur uitleg van de boten en toebehoren en daarna vissen. Er was deze dag behoorlijk veel wind daarom konden wij het fjord niet uitvaren. Wij gingen richting stek nummer 5 die op de kaart is aangegeven. Hier toch redelijk kabeljauwen gevangen met als bonusvis een zeeduivel van 82 centimeter en een gewicht van 5,5 kilo.

Donderdag 17 juni was het weer (veel wind) niet veel beter dus wederom richting stek nummer 5 op de kaart. Hier toch redelijk kabeljauwen gevangen van boven de meter en rond de 10 kilo.

Vrijdag 18 juni was een echte super dag wat betreft het weer (geen wind ) en vangsten. Wij gingen deze dag het fjord uit richting stek nummer 9 op de kaart. Op 50 meter diepte begonnen met vissen en het was direct raak. Een mooie kabeljauw van 114 centimeter en een gewicht van 14 kilo. Hierna volgde de ene na de andere grote kabeljauw. De meeste met een lengte van net boven de meter en een gewicht van 10 tot 14 kilo. Deze dag was er ook weer een bonusvisje en wel een kleine heilbot van 90 centimeter en met een gewicht van 7,5 kilo. Op het einde van de dag hadden wij met 2 personen een hele bak vol gevist. Dit is toch een heel gewicht aan vis.  's avonds moesten wij onze pakken binnenste buiten draaien om te drogen zo nat bezweet waren ze door het toch wel hard werken bij deze super vangsten in IJsland.

Zaterdag 19 juni was er weer meer wind en konden wij het fjord niet uitvaren. In het fjord is er wel genoeg vis te vangen zoals o.a. koolvis schelvis zeewolf en "kleinere" kabeljauw.

Zondag 20 juni behoorlijk veel wind . Er was eigenlijk zelfs te veel wind om in het fjord nog leuk te kunnen vissen. Wij hebben deze dag dan ook niet al te lang op het water gezeten.

Maandag 21 juni was het windstil en naar aanleiding van een tip van Matthias de visgids zijn wij naar stek nummer 9 op de kaart gevaren en begonnen met vissen op een diepte van ongeveer 90 meter. Er lagen hier al verschillende boten en binnen de kortste tijd waren ook de andere boten die vanuit de haven van Sudavik IJsland waren vertrokken op deze stek aanwezig. Matthias had zijn tip schijnbaar aan iedereen doorgegeven. De vangsten hier vielen echter tegen daarom waren alle boten zo weer weg en zocht iedereen naar zijn eigen stek. Deze dag hebben wij weer veel kabeljauwen gevangen en de meeste weer van plus minus 1 meter en een gewicht van ongeveer 10 kilo. Op de terugweg naar de haven hadden wij ook nog een korte ontmoeting met een walvis.

Dinsdag 22 juni koffers pakken, boot poetsen, brandstof van de boot afrekenen en aan het einde van de dag naar de luchthaven voor de binnenlandse vlucht naar Reykjavik. In Reykjavik overnachten en woensdagmorgen vroeg op, ontbijten, transfer naar luchthaven Keflavik voor onze vlucht naar Amsterdam. Hoewel het weer (wind) niet helemaal meegewerkt heeft hebben wij toch heel veel vis gevangen en een paar soorten die wij nog nooit gevangen hadden. Al met al een heel mooie en goede visvakantie.

De meeste grote kabeljauwen hebben wij gevangen met grote shads kleur geel/rood met een gewicht van 250/300 gram en met een groot stuk gefileerde koolvis aan een lange wapperlijn. Wel moet je als je hiermee vist het
kunstaas/aas steeds in beweging houden. Op de pilker hebben wij over het algemeen meer vis gevangen maar deze waren kleiner van formaat. Wij zouden iedereen aanraden om meerdere aassoorten ( vooral groot ) mee te nemen want iedere dag is toch anders wat betreft
de keuze van het aas. Over het algemeen kan volstaan worden met gewichten van 250/300 gram.

BROERS VINKEN

*Meer informatie over het vissen in IJsland bij de accommodatie Sudavik zie hier >>>

==========================================================

Wilt u zelf op (vis)vakantie naar IJsland ??
ga naar: www.cordestravel.nl

Visreizen naar Noorwegen, IJsland en Denemarken
Gespecialiseerd in Sportvisreizen en Duiktours

www.cordestravel.nl
 

    �  copyright 2010   Zeevisland.com, alle rechten voorbehouden
Disclaimer