Vissen in IJsland Westfjord een droom voor elke visser

Vissen in Noorwegen, IJsland en Denemarken
Gespecialiseerd in Sportvisreizen en Familievakantie's

www.cordestravel.nl

===========================================================

Sudavik IJsland
Juli 2010

===========================================================

Reisverslag Jos, Cie en Rene in Sudavik
IJsland (27/07/2010 - 04/08/2010)

Na vele malen vissen in Zuid-Noorwegen en veel gelezen te hebben op de site van Raffie en Linda www.cordestravel.nl  (toen nog Vakantie-Noorwegen.nl) beslisten wij met z�n drie�n eens te gaan vissen in IJsland.

Met in het achterhoofd de gedachte, als al die verhalen en beloftes voor de helft uitkomen, moeten we toch lekker kunnen vissen. We kiezen voor een verblijf in Sudavik omdat dit meer in de fjord gelegen is en dat men ook met meer wind gemakkelijker aan vissen toekomt.

Allereerst een woordje over de reis: hiervan waren wij al aangenaam verrast, de informatie tot in de puntjes correct, de opvang op de luchthavens in IJsland, de opvang aan het verblijf en de haven van de visboten, de uitleg van de visgids Matthias enz.�..schitterend. Geen vraag was hem te veel en de vistrip met hem was zeker de moeite waard, kan je veel van opsteken. Een aanrader om voor een dagje met de gids uit te varen en te vissen.

Over het vissen kunnen we eigenlijk niet uitgepraat raken. Dit was gewoon buiten verwachting. Uiteraard hebben we ook geluk met het weer gehad. Alle dagen hebben we naar open zee kunnen varen met onze geweldige boot. De vangsten in IJsland waren zonder meer alle dagen schitterend, ik zou niet weten waar je nog zulke hoeveelheden vis kan vangen met dagelijks exemplaren van m��r dan een meter.

De langste vis was kabeljauw van 126cm gevangen door Rene. De zwaarste kabeljauw kwam op naam van Jos met 19kg en 122cm. Kabeljauwen langer als een meter zijn geen uitzondering. Ook vele mooie schelvissen sloegen we aan de haak.  Het seizoen van zeewolf was voorbij, hiervan werden er 3 gevangen door Cie die ook een zeeduivel van 8kg wist te verschalken.

Als je alle dagen, met drie vissers op 5 � 6 uur tijd, zonder de vaartijden naar open zee en terug mee te rekenen, 200kg of meer vis meebrengt naar de haven, dan hebben je armen het �s avonds wel geweten.

Het vissen in IJsland was voor ons een avontuur waar we nog lang van zullen nagenieten.

Aan Raffie en Linda van Cordes Travel en gids Matthias ter plaatse: puik werk!

Jos, Cie en Rene

*Meer informatie over het vissen in IJsland en het huisje in Sudavik zie hier >>>


Advies van Mathias de visgids


Zelfs dikke schollen


126cm lang


Mooie zeeduivel


Lekker eten in het restaurant Ammy Habby in Sudavik


Koeltassen met vis

==========================================================

Wilt u zelf op visvakantie naar IJsland ??
ga naar: 
www.cordestravel.nl

Visreizen naar Noorwegen, IJsland, Denemarken en Zweden
Gespecialiseerd in Sportvisreizen en Familievakantie's

www.cordestravel.nl

 

    �  copyright 2010   Zeevisland.com, alle rechten voorbehouden
Disclaimer