Beet-Penn IJslandfestival, vissen in het mooie IJsland op dikke kabeljauw

Vissen in Noorwegen, IJsland en Denemarken
Gespecialiseerd in Sportvisreizen en Familievakantie's

www.cordestravel.nl

=====================================================

Sudavik IJsland
Beet-Penn IJslandfestival 2010
24 tm 31 Augustus
Vissen in het mooie IJsland

=================================================

Het is nu zaterdagavond 23.30 uur. Heb net weer even gekeken naar de vangstberichten van IJsland, en dan begint het weer te kriebelen. Ja ik ben zeevisser in hart en nieren en mijn zoon ben ik het ook al enkele jaren aan het bijbrengen (kan er erg veel van genieten als hij er eentje vangt). En nu begint mijn verhaal.
 
December 2009
Mijn vrouw en dochter kunnen via bekenden een week naar Spanje in mei. Ik zei: is goed dan ga ik met mijn zoon een week vissen in IJsland. Ik had dit al helemaal gelezen op zeevisland. 's Avonds ga ik biljarten en zeg tegen mijn maat Johan van mijn plannen. Hij zegt resoluut dan ga ik mee, naar IJsland heb ik altijd al gewillen. Maat nummer 3 is geboren. Volgende dag henrie gebeld, vorig jaar met zijn 3e naar Zuid-Noorwegen geweest. Hij alles gelezen op de site en belt volgende dag op dat hij graag mee zou willen. Ok� zeg ik want henrie kan goed met de boot overweg. En dat is maat 4. Nu bellen naar Raffie en Linda voor het bevestigen van het Beet Penn IJslandfestival 2010. Ja er is nog plaats dus dat is geregeld. In Maart naar Werkendam geweest om het Noorwegen-IJslanddag te bezoeken. Veel uitleg gekregen van John die was er vorig jaar bij geweest. 'S avonds met het naar huis gaan het Penn pakket opgehaald die we gratis kregen. Volgende stap. Raffie staat met een stand op de beurs in Rotterdam Ahoy. Ik met een vismaat er naartoe en bij Raffie en Linda aangekomen en Raffie gevraagt welke materialen er nodig zijn voor de visserij in IJsland. Kom mee zegt hij en hebben alle materialen uitgezocht (grote klasse Raffie). Zo, dat is ook geregeld. Ik krijg een paar dagen naderhand een telefoontje van Peter en hij vraagt of hij ook nog meekan naar IJsland. Ik gebeld naar Noorwegen en krijg Linda aan de telefoon. Leg het haar uit en de volgende dag is het geregeld. Het huisje wordt in Sudavik niet 15a maar 17b voor 6 personen. Nu nog een paar maanden werken en dan is het zover.
 
Dag 1
Verzamel op schiphol, Inchecken en naar IJsland. Volgende dag boten uitleg en vissen want daar komen we voor!
Wij besluiten om naar stek 8 en 9 te varen. We vingen heel de dag veel vis maar geen grote. 'S avonds met het terugvaren dacht ik: zijn we hiervoor naar Ijsland gekomen. Toen we in de haven kwamen zag ik wel dat we niet op de goede stek hadden gelegen, want de andere boten hadden volop grote vis gevangen. We hadden op de verkeerde stek gevist.
 
Dag 2
Op naar stek 6, want daar zaten de grote mannen en dit is uiteindelijk de mooiste dag van onze vakantie geworden. Allemaal kabeljauwen gevangen van rond 1 meter! Jonge Jonge wat was dat genieten, Wat trekken die beesten eraan zeg. 'S middags af en toe pauze genomen om te genieten van mijn vismaten hoe ze die joekels naar binnen draaiden. Man Man dit vergeet ik nooit meer. Het is nu rond 2e en besluit mijn giant jighead er aan te knopen. Ik laat heb zakken en BAM, gelijk bingo. Ik voelde dat het geen kleintje was. De eerste 10 a 15 meter trok hij als de beste en daarna met pompen omhoog gehaald. Toen hij boven op het water dreef kon ik mijn lach niet meer inhouden, Wat een beest! 1.30 lang en 23 kilo zwaar. Joh ik was zielsgelukkig. Dan besef je dat sportvissen toch wel een hele mooie hobby is. Terug in de haven van Sudavik in IJsland gingen we de vis wegen voor de dagprijs. Hier was Jan van Tilbug ook met zijn vis, ook 1,30 meter groot maar wel een paar maatjes zwaarder. dus 2e plaats op de 2e dag. Hier kon mijn zoon Jarno zomaar niet overheen komen. Hij heeft mij op de noordzee al verslaan met een vis van 98 cm (zie vangstbericht 16 januari 2010) mijn grootste kabeljauw was 93 cm 18 jaar geleden gevangen vanuit Stellendam met Tonie Korpershoek van het Mijntje.
 
Dag 3
Fijne dag gehad, wel meer wind en kouder maar goed te doen. 's Middags nog achter in het fjord gevist en goed gevangen. Nu was m'n zoon Jarno degene die de 2e plaats haalde. 's Avonds prijsuitreiking bij een potje bier. En dan ben je toch trots als je zoon daar staat. Op naar dag 4.
 
Dag 4
Aaai veel wind! Dus in het fjord vissen. Dat is jammer, het is zo mooi h� op die zware kabeljoekels te vissen. Maar we gaan er weer een mooie dag van proberen te maken. En als je het goede materiaal ervoor bij hebt, is het ook gigantisch mooi vissen. Lichte hengel 2.70 meter, lichte molen en jigkoppen van +- 125 gram. Nu was het Henrie onze Schipper die liet zien dat hij ook wel een stukje kan vissen. Hij ving een zeeduivel, een zeewolf, roodbaars en talloze gullen en koolvissen. Ook Johan en Peter vingen volop. De meeste vis is retour zee gegaan, maar die komen we volgend jaar weer wel tegen. Teruggevaren, eten een potje bier drinken en slapen. Want ik ga m'n armen toch wel een beetje voelen nu.
 
Dag 5
Ingelaste rustdag. We kunnen in het nabij gelegen restaurantje de Grand Prix Formule 1 Belgi� kijken, dus de zondag goed doorgekomen met een potje bier.
 
Dag 6
Ook op het fjord veel wind maar een mooie dag gehad. 's Avonds prijsuitreiking en barbecue, hier mocht ik de 2e plaats bestijgen en kreeg als prijs een prachtige Penn-reishengel. De eerste plaats was voor Jan van Tilburg. Ik denk de terechte winnaar. Iedereen gunde het hem, vanwege zijn karakter denk ik. Volgend jaar komen we terug Jan! We gaan op tijd slapen want morgen mogen we nog tot 2 uur op de zee. Volgens de weerberichten wordt het windkracht 1, dus op tijd snurken.
 
Dag 7
Om 6 uur uit bed en vissen. De zee zo vlak als een spiegel. Joh dat wordt weer genieten! Op naar plek 6, deze plaats is ongeveer een vierkante km groot en heeft diepteverschillen van +- 45 m tot 105 m diepte. Hier aangekomen: vissen maar! Het was de eerste 20 minuten rustig, maar toen begon het water op te komen. J���h kabeljoekels op het menu! Jarno z'n eerste vis: 1 meter 17. De tweede: 1 meter 24. Ik begon 'm al te knijpen! Zou hij mij hier in IJsland ook gaan verslaan??? Er hing een trauma in de lucht. Hij bleef takelen en haalde 8 vissen van rond de meter in 40 minuten tijd omhoog. De andere visser Robin van Team Profish was met ons meegegaan, want die wilde wel eens met �chte zeebonkers op zee vissen! Hij pakte ook zijn kabeljauwtje mee. Toen was het tijd om terug te varen: het zat erop. Een hele ervaring rijker. Een visweek om nooit te vergeten!
 
Raffie, Linda, Penn-medewerkers, Beet-mannen, Ahoy Hengelsport, Pim Poes en alle medevissers,
Harstikke bedankt voor deze gezellige week in IJsland!

Groeten van
Schipper Henrie, Tweede Kapitein Johan, Bootsman Peter, Visser Jarno en Dekknecht Rens.
De groeten uit Chaam (Noord-Brabant).

ps voor volgend jaar Penn IJslandfestival hebben we alweer geboekt, wij zijn er w��r bij in 2011 !!

Meer informatie over dit Penn IJslandfestival zie hier >>>

==========================================================

Penn IJslandfestival ga naar: www.cordestravel.nl

Visreizen naar Noorwegen, IJsland, Denemarken en Zweden
Gespecialiseerd in Sportvisreizen en Familievakantie's

www.cordestravel.nl

 

    �  copyright 2010   Zeevisland.com, alle rechten voorbehouden
Disclaimer