ijsland festival in sudavik vissen op grote kabeljauw in het Westfjord

Vissen Noorwegen, IJsland en Denemarken
Gespecialiseerd in Sportvisreizen en Familievakantie's

www.cordestravel.nl

=========================================================

Sudavik IJsland Westfjord
Beet Penn IJsland Festival 2010
24 tm 31 Augustus

========================================================

Beet Penn IJsland Festival augustus 2010

Wij, Arie Honcoop, Jan van Tilburg, Chris van Gastel en Frank Kemps hebben deelgenomen aan het IJslandfestival van 24 augustus t/m 1 september 2010.  

Wij kregen het idee om naar IJsland te gaan om eens een paar dikke vissen te vangen en dat is gelukt! Wij geboekt bij Cordes Travel (voorheen Vakantie Noorwegen) omdat dit ons vorig jaar ook goed bevallen is en alles perfect geregeld is.

Dinsdag 24 augustus was het dan zover. Op naar Schiphol waar we met zijn allen, uitsluitend Nederlandse en Belgische vissers, samenkwamen. Inchecken en wegwezen! Na een voorspoedige reis, met nog een binnenlandse vlucht in IJsland, kwamen wij op onze bestemming Sudavik aan.

Sudavik in IJsland ligt in het noordwesten aan het Westfjord. Een mooie omgeving voor vissers. Dit keer zonder kayak maar m�t kayak lijkt mij dit op stille dagen ook zeer mooi. Verder een goede accommodatie met hele mooie boten.

Woensdagochtend  kregen wij uitleg over de boten en de kustwacht. Nog even een groepsfoto en dan richting zee en vissen want het weer was perfect; het kon niet beter. Wat een massa vis; het was gewoon hard werken maar die supergrote waren nog niet te zien. Wel kabeljauwen tot 7,5 kg. Daarnaast koolvis, roodbaars, schelvis, zeewolf en zeeduivel. Het kon niet op!

Terug in de haven informatie ingewonnen bij collega-vissers die wel al hele dikke vissen gevangen hadden. Dus donderdagochtend een andere kant op en met succes! Wat een sport met grote, mooie kabeljauwen ; allemaal rond 10 kilo en zwaarder. Je gaat dit heel normaal vinden in zo�n week. Jan, de oudste van het stel, pakte er zelfs ��n van 26,8 kilo. Wat een gevecht leverde dat op.

Zo hebben we vier en een halve dag op zee kunnen vissen in het mooie IJsland. Dagelijks dolfijnen gezien en een paar walvissen. We hebben een geweldige week gehad met leuke mensen. En hoewel wij  natuurlijk heel veel geluk met het mooie, windstille weer hadden is ook vissen in het fjord geen straf. Met licht materiaal worden daar ook vissen tot 7 kilo gevangen, wat zeker niet slecht is. Met de kayak zal dit wel gaaf zijn.

Iedere dag waren er drie dagprijzen voor de drie zwaarste vissen van de dag van de sponsors die meegegaan waren (Beet en Penn). Deze kleine competitie was heel leuk. De kabeljauw van "onze" Jan bleek op het eind van het festival de zwaarste te zijn en hij won dus een gratis deelname ticket voor 2011. Dus na laaanggg !!!!! overleg hebben we besloten om volgend jaar terug te gaan. We kunnen Jan toch niet alleen laten gaan (ha ha!!!). Dus ook wij zijn er w��r bij tijdens het IJslandfestival 2011.

Wil je een keer veel en zware vissen vangen dan is IJsland echt een aanrader.

Frank Kemps

Meer informatie over dit Penn IJsland Festival zie hier >>>


Met 26,8kg was Jan van Tilburg de winnaar vh IJslandfestival 2010.

========================================================

Ook vissen in IJsland op grote Kabeljauw ?
ga naar: 
www.cordestravel.nl

Visreizen naar Noorwegen, IJsland, Denemarken en Zweden
Gespecialiseerd in Sportvisreizen en Familievakantie's

www.cordestravel.nl

 

    �  copyright 2010   Zeevisland.com, alle rechten voorbehouden
Disclaimer