Vissen tijdens het Beet Penn IJsland Festival 2010

Vissen in Noorwegen, IJsland en Denemarken
Gespecialiseerd in Sportvisreizen en duiktours

www.cordestravel.nl

=========================================================

Penn IJslandfestival
Sudavik IJsland
24 tm 31 Augustus 2010

==========================================================

BEET PENN IJSLAND FESTIVAL 2010

Na maanden voorpret en een gezellige bijeenkomst in Werkendam is het dan eindelijk zo ver. Dinsdag 24 augustus de dag van vertrek. �S-Morgens om 6 uur op en om 7 uur in de auto op weg naar Schiphol. Daar wachten Raffie en Linda op alle deelnemers ,waar een eerste kennismaking met de andere vissers plaats vond. Inchecken en wachten op de vlucht,welke in een prima toestel plaats vond. Eenmaal in Reyjavik aangekomen stond de bus op ons te wachten die ons naar een kleinder vliegveld bracht van waar een binnenlandse vlucht met een Fokker 50 naar het fjord bracht. Toen nog een kleine 15 minuten in de bus en we waren in Sudavik Westfjord IJsland.

De koffers kwamen later op de avond per auto aan. Eerst handbagage in ons huisje gebracht en daarna een hamburger maaltijd in het kleine restaurantje. De volgende morgen zou de uitleg over de boot plaats vinden. Wij moesten per ploeg een kaptain aanwijzen. Wij hebben de man met de meeste kennis van vissen en varen gekozen Pim Pos. Dit bleek de juiste keus wij Arnout, Robert en Leo hebben veel van Pim geleerd en vele PR�s verbroken.

Ik zal niet alle dagen dag voor dag beschrijven wie dat wil lezen moet maar eens op www.hengelsport.com kijken hier vindt je drie pracht verslagen van ONZE PIM.  Nu gaan we vissen vol goede moet de boot op en met tien boten gelijk vertrokken. Maar helaas onze boot had wat kuren. Finnur de man van de boten weet dit samen met een monteur te verhelpen. Wat later als de andere boten nu toch weg, op naar de vis gronden in het mooie IJsland. Binnen een paar minuten vissen waren de eerste PR�s reeds verbroken en dit ging de gehele week door.

Dagen dat je met 1000 kg maatse vis aan de wal kon komen is geen sprookje maar echte werkelijkheid, wat een vis paradijs is IJSLAND. De eerste dagen een echte zomer zon en weinig wind. Vis vangen aan shad van klein naar groot, pilker van licht 40 gr. tot 600 gr.en met aasvis soort maakt niets uit de gehele dag door. Geprobeerd een heilbot te vangen maar 4 man hebben deze pracht vis niet kunnen verleiden om te bijten. Elke dag wat anders geprobeerd maar alles levert vis op. Wij hebben heel veel kabeljauw (groot tot heel groot gevangen, tot ver boven de 20 kg.) verder schelvis, roodbaars, makreel, wijting, koolvis en zeeduivel en in de haven prachtige grote scharren.

Tevens is door andere deelnemers nog zeewolf en een kleine heilbot gevangen. Met kunstaas een grote wild eye kunstvis wist ik een van de dag prijzen een PENN molen en de derde prijs een pot GULP Alive rood/groen te winnen. De laatste twee dagen meer wind dus vissen in het fjord iets kleinere vis 10 kg + wat is klein nu klein.

Hier goed gevangen op de gewonnen Gulp met een kleine jigkop. Ook dit was volop genieten met op de koop toe nog bruinvissen en dolfijnen om de boot. Na al dit mooi�s kwam de tijd dat we weer naar huis moesten maar eerst nog een overheerlijke BBQ. Hierbij werd de week prijs uitgereikt en Jan van Tilburg de oudste deelnemer won deze met een kabeljauw van 26,8 kg. Volgend jaar gratis deelname aan het Penn IJsland Festival in Sudavik, gefeliciteerd Jan.

Na een overnachting in Reykjavik, waar iedereen 20 kg diepgevroren vis in een solide koeltas in ontvangst nam op naar Amsterdam.

Dit was een reis om nooit te vergeten zo�n gezellige groep zoveel vis en dan natuurlijk de super goed georganiseerd Penn IJsland Festival week super super Raffie en Linda bedankt.

Leo Kik

Meer informatie over dit Penn IJsland festival lees hier >>>

========================================================

Deelnemen aan dit geweldige Penn IJsland Festival ?
ga naar de pagina IJsland op
www.cordestravel.nl

Visreizen naar Noorwegen, IJsland, Denemarken en Zweden
Gespecialiseerd in Sportvisreizen en Familievakantie's

www.cordestravel.nl

 

    �  copyright 2010   Zeevisland.com, alle rechten voorbehouden
Disclaimer