Beet Penn IJsland Festival, vissen in IJsland Westfjord Sudavik

Vissen in Noorwegen, IJsland en Denemarken
Gespecialiseerd in Sportvisreizen en Familievakantie's

www.cordestravel.nl

===========================================================

Beet Penn IJsland Festival
Sudavik IJsland
24 tm 31 Augustus 2010

===========================================================

Note van Linda Cordes:
Leuk om te vermelden: Deze leuke en vooral gezellige groep Belgische sportvissers kende elkaar nog niet in Februari 2010, alle 4 deze heren hadden zich als "solo" aangemeld voor het Penn IJsland Festival. Al snel werden door ons deze heren met elkaar in verbinding gebracht en op de Noorwegen/IJslanddag ontmoeten ze elkaar, al heel snel bleek deze groep te klikken en zijn Alex en Toon dit jaar al naar Hitra geweest. Leuk om te zien dat er een echte vriendschap is ontstaan tussen een groep "solo" vissers, zoals ik al zei een hele leuke en vooral gezellige groep sportvissers. Alex wilde zomaar een dag uit hun hele vakantie met jullie delen, bij deze een dag uit de Festivalweek.

WO. 25-08-2010 IJSLAND FESTIVAL 2010

Onze tweede visdag in IJsland. Het ochtendpanorama vanuit ons appartement op de 1ste verdieping is indrukwekkend. De zon komt goudgeel op tussen de besneeuwde rotswanden en glinstert op het zacht rimpelende water van de Sudavikbaai. Het spek met eieren en de geurige koffie smaakten heerlijk.

Een kwartiertje later staan Raf, Toon, Robert en ik met onze visspullen in de boot, klaar voor vertrek. We varen westelijk  het vredige vissershaventje Sudavik uit tussen de diepgroene imposante fjordkliffen. De meeuwen zijn als sterretjes die zich traag verplaatsen tegen een licht- en donkergroene nacht. Onderaan de reusachtige klif loopt een weg waar vrachtwagens vooruit kruipen als mieren. V��r ons ligt de open zee. Daar moeten we zijn vandaag. Na 1,5 uur varen komen we aan op 'de 6'. Er liggen al een 5-tal boten te vissen en er wordt zo te zien ook volop gevangen. Wij laten ons kunstaas 70 meter zakken en dadelijk hangen de eerste vissen aan onze dreggen. Mooie vissen ook. Grote gullen. Alle aan de meter en meer. Toon vist met een licht spinhengeltje en haalt ze er evengoed mee uit als wij, gullen van 10 kg. en zwaarder. Plots krijgt Raf een zware klap op zijn zwarte rubberen inktvis van 200 gr.  Een joekel van 1,25 m. komt na een lagere dril boven water. Hij wordt gekeeld zoals het met alle vis gedaan wordt in Ijsland. 's Avonds blijkt hij bij weging aan de kant 19,6 kg. Een mooie prijsvis.  Die zwarte inktvis heeft Raf ook al een heilbot van 27 kg. opgeleverd in Havoysund, Noorwegen.  Moet ik echt ook eens aanschaffen bij mijn volgende trip.

Opeens schrik ik mij een ongeluk. Pal onder boot vandaan schiet een grijs-zwarte torpedo van 2-3 meter langs mijn lijn weg. Orca? Kan niet, die is veel groter. Maar wel veel te klein voor een bruinvis. Het blijkt een dolfijn of kleine tandwalvis te zijn die op onze stek naar vis jaagt. Prachtig gezicht. Dan springt een kleinere op 50 meter van onze boot op uit het water en valt met een smak weer neer. Nog een keer, en nog en nog. Tot 8 keer toe. Waarschijnlijk het vrouwtje. Het zeeoppervlak ligt nu vol bellen en weg is de vis. Wij gaan het wat ondieper proberen en zoeken zo'n 40 meter water op dichter aan de kant. Hier kan Toon zich met zijn ultralicht materiaal volop uitleven op de meterbengels want het is dadelijk weer bingo. Ik probeer een takeltje uit met een springlevende koolvis van 2 kg. en moet niet lang op een aanbeet wachten. Een kabeljauw van 13 kg. slikt hem maar al te graag. Prachtsport.

Als wij 's avonds terugkeren naar Sudavik zitten de 2 viskisten van elk 400 l. op onze boot afgeladen vol, geschat 400 kg. vis waarvan 80% boven de meter. Super visserij daar in IJsland!

Dank aan Raffie en Linda van www.cordestravel.nl voor de puike organisatie van de reis, bbq en accomodatie.

Ik ben al een datum aan het zoeken voor 2011.

Toon, Robert, Raf en Alex

Meer informatie over het Penn IJsland Festival zie hier >>>

>>Foto-serie-1<< >>Foto-serie-2<<
(Klik op de link voor de fotos)

========================================================

Penn IJsland Festival ?
ga naar: 
www.cordestravel.nl

Visreizen naar Noorwegen, IJsland, Denemarken en Zweden
Gespecialiseerd in Sportvisreizen en Familievakantie's

www.cordestravel.nl

 

    �  copyright 2010   Zeevisland.com, alle rechten voorbehouden
Disclaimer