INDEX

"IJsland"
Talknafjordur
Mei 2008

============================================================

Beste Raffie,
 
het was een zeer geslaagde week, ik probeer de foto,s ook nog te mailen.
Volgend jaar proberen we in Juni een week te gaan:ik heb al op je site voor Sudavick.
Je hoort nog precies met hoeveel en welke week.
 
 
Het verslag:
Na een vermoeiende reis aangekomen in Talknafjordur. krijg je van de visgids Mattheas daar je huisnummer en spreek je een tijd af waarop je in de haven wordt verwacht voor uitleg over de boot(bediening en gps)
Het weer was goed;daarna vissen :de 1e 3 plekken in het fjord niets gevangen,de 4e was het raak:veel vis gevangen(en 's avonds naar huis),waaronder een zeewolf (we viste op +/- 40 meter met een pilker van 100 gr,de anderen met pilkers van +/- 150 gram)
 
Donderdag,vrijdag,zaterdagsochtends gevist;daarna een auto bijgehuurd en naar de waterval gereden:mooi,maar wel een paar uur in de auto zitten,rijdend op een slechte weg door de bergen met 50 km per uur.
 
Donderdag in het fjord gevist;ook de Giant jigheads gebruikt; ook vis aan gevangen,maar de pilker deed het toch het best!!
Het weer was inmiddels erg slecht geworden,veel wind en regen,we konden pas 's avonds weer in het fjord vissen.Het regende flink,maar wel veel vis gevangen:
ook 2x zeewolf,waarvan 1 van 5,5 kg!!(met 4 man vissen)Overdag nog in de haven geprobeerd een kleine haak met inktvis op platvis gevist;een paar platte gevangen.
 
       
 
Laatste dag ,maandag,was het rustig weer.We zijn de zee opgeweest(de gids zei dat het kon)
Een van ons had bij de gids een pilker voor de zeewolf gekocht:was 4,5 ons met een inktvis boven en 1 haak met inktvis eronder,Geen zeewolf meegevangen,maar wel veel grote kabeljauw
Buiten op zee hebben we echt achter elkaar vis gevangen,de een nog groter dan de ander; ze waren tegen  de 20 kg en meer dan 1 meter lang!!!
We visten inmiddels wel met een zware hengel en bananenpilkers van 300 en 400 gr.
Ook met de Giant jigheads werd goed gevangen.
 
 
Ik heb van alle pilkers de dreg vervangen door grotere en een haak. Ook de dreggen van de jigheads een slag groter opgezet.S middags begon het weer te waaien en zijn we teruggegaan naar het fjord en daar gevist totdat de armen niet meer wilden!!!!!
 
Al met al een zeer geslaagde vakantie,waarin we zeer veel vis hebben gevangen!!! we hadden ook de haviksboom+sleppes bij ons,maar hebben daar niet veel mee gevist.Je verspilde ook bijna niets.
 
-Je bent afhankelijk van het weer(wind),daardoor kun je niet altijd naar buiten.
-de boot is goed te doen met 6 man;genoeg ruimte om te vissen;de vis moest om de 2 dagen of eerder wanneer de bakken vol zijn s'morgens om 9 uur lossen;deze worden met een kraantje van de boot gehesen.Op de boot staan 2 grote bakken ,die je moet vullen met een laag ijs.
-het huisje was goed en netjes,alles voor handen;magnetron,oven,elektrisch fornuis,badkamer ok en de bedden zeer goed(boxsprings)!!:
 
 
Ik heb nog niet de foto's van iedereen,maar zodra ik ze heb (geen idee hoelang het gaat duren de jongens kennende!!) stuur ik deze op.
 
Als je nog vragen hebt hoor ik ze graag en kijk alvast of we in juni nog genoeg keus hebben (2009 uiteraard).

Meer fotos volgen nog !

 
gr Bram

============================================================

Wilt u zelf op (vis)vakantie naar IJsland ??
ga naar: 
www.www.cordestravel.nl

 

    �  Copyright 2008   Zeevisland.com, alle rechten voorbehouden
Disclaimer