Vissen in Noorwegen, IJsland en Denemarken
Gespecialiseerd in Sportvisreizen en Duiktours

www.cordestravel.nl

"IJsland"
Sudavik
Festival 2009

=======================================================

IJsland-Festival 2009
9 tm 16 Juni 2009
55 deelnemers

Georganiseerd door Raffie en Linda
www.cordestravel.nl

-------------------------------------------

Nederlands / Belgische IJslandfestival 2009 een groot succes !!

Ondertussen zijn we alweer meer dan een week terug van het mooie Ijsland en gaan we er opnieuw keihard tegenaan. Niet dat het er in Sudavik zo rustig aan toeging, want ik schat dat we met ons groepje gemiddeld 20u per dag op het water hebben gezeten. Nu moet ik er wel bijzeggen dat we ons de laatste dagen hebben verdeeld in 2 groepen, we waren namelijk met 6: Frans en Frits, Alain, Didier, Johan en mezelf. Het zijn dan wel zeer comfortabele boten waar je voor de Belgische kust (voor anker dus) ruim genoeg zou kunnen vissen, maar als je drift en er staat wat stroming vist het net iets leuker als je allen aan dezelfde kant kan staan. Het advies van Raffie kunnen we dan ook volmondig beamen.

Het was natuurlijk zoals bij iedereen lang wachten tot de dag van vertrek er eindelijk aankwam. In alle vroegte vertrokken we om de ochtendspits voor te blijven en we kwamen dan ook ruim op tijd bij het meeting point in Schiphol aan. Om 10u30 kwamen de eerste reiscollega�s aan en werd er gestart met kennismaken. Het zou blijken dat het een gezellige bende zou worden. Een deel had zich al in de vertrekhal  verzameld en toen alle Vakantie-Noorwegen caps waren verdeeld kon het echt van start gaan. Van Schiphol naar Keflavik, per bus naar Reykjavik en van Reykjavik vlogen we naar Isafjordur waar we door Raffie en Matthias opgewacht werden en per bus naar Sudavik gebracht werden. Daar aangekomen werden de huisjes ingewijd en konden we naar het restaurantje bij Betty Boop gaan om een hamburger met friet te eten en een biertje te drinken. Mooi geregeld Raffie.

De volgende dag konden we haast niet wachten om het water op te gaan. Het weer was zonnig maar aan de frisse kant, het drijfpak is haast niet afgeweest. Wat moet het hier koud zijn in de �donkere� maanden, man man man.. Zelfs de bomen kunnen er niet groeien en van zodra het meer als 10 graden is, gaan ze daar gewoon zwemmen in het fjord, brrrrrrr�  Nadat we de nodige instructies hadden gekregen konden we vertrekken, en ja, als echte geregistreerde beroepsvissers hehe J.

Het vissen? In 1 woord: FANTASTISCH. Vooraf had ik de verhalen gehoord dat het barstte van de kleine gullen en je daar een lamme arm kreeg van het takelen van vissen tussen 2 en 4 kilo� Het was dus ECHT zo. Een mooi plaatske zoeken op de dieptemeter, zakken en bingo� bijna continu. Uiteraard was het ons om die �ene� grote te doen, en daarvoor bleek toch dat je naar buiten moest en zwaar te vissen.

Uiteindelijk is dit voor Frans (23,5 kilo, maar reeds leeggebloed en leeggesch�. J, 1 ste weging aan boord was 25 kilo) zeker het geval, wat een varken. Ook Johan liet zich niet doen met een 18 kilo kabeljauw, een hele mooie zeewolf (beiden nieuwe clubrecords voor onze club DE GENTSE ZEEDUIVELS) en een mooie zeeduivel als kers op de taart. Frits deed zijn duit in het zakje met 14kg kabeljauw en Didier stelde zijn PR voor kabeljauw scherper door er een van 12,5 kilo te vangen. Ikzelf geraakte alweer niet boven de 10kg en bleef steken op 9,5kg, terwijl Alain met 8 kg als zwaarste tevreden was. Maar zeg nu zelf, dat zijn toch best heeeeeeeeeeele mooie vissen, en dan is mijn stelling bewezen dat die grote joekels nergens voor het oprapen liggen, zelfs niet in Ijsland. Je hebt een portie geluk nodig dat die net jouw shad of vis wil nemen� Maar ze bestaan en we kunnen er blijven van dromen. Het was gewoon 1 groot visfeest, een ganse dag (of in ons geval nacht) vissen vangen tussen 6 en 9 kilo, komaan zeg, dat is voor ieder  vissershart toch HET PARADIJS.

Als ultieme klap op de vuurpijl (gelukkig niet op de shad) kwam in het laatste visuur nog een hele grote walvis even vaarwel zeggen op nog geen 50meter van onze boot, machtig gewoon, �kippenvel-moment�.

Ik ga hier zeker nog terugkomen, maar nu eerst nog eens 3 weekjes op Hitra proberen om een heilbot(je) te verleiden�

Voor de groepen die in Schiphol een extra zak vis mee hadden genomen, jullie hoeven er niet meer van wakker te liggen hoor, we hebben het overleefd en de zakken die we wel hebben kunnen recuperen netjes verdeeld. Bedankt Didier en Alain�

Voor de groep die wel nog een zak heeft teruggebracht bij het naar buitengaan, super! Heel sportief van jullie en van harte bedankt, het is geapprecieerd!

Tot slot wil ik Raffie en Linda van Vakantie-Noorwegen bedanken voor de prima organisatie. Jullie hadden het prima voor elkaar, vanaf de voorbereiding met de informatieve mails en de bestelling van de materialen en het eten dat netjes klaarstond bij aankomst, tot de lekkere barbecue en de tips ter plaatse. En ga zo maar door, voor alle 53 deelnemers was alles tot in de puntjes geregeld en we uiteindelijk moesten we alleen zelf nog de vis vangen eigenlijk.

Ook de andere teamleden John en Corne hartstikke bedankt, Frans en Frits, Alain, Didier, Johan, toffe buren van Nesvegur 17A en alle anderen, bedankt voor de mooie vakantie!

Met vriendelijke groeten,

Ignace Team Zeevisland
www.zeevisland.com

Fotoserie - 1

Fotoserie - 2

=======================================================

Vissen in IJsland ??
ga naar: www.cordestravel.nl

    �  Copyright 2008   Zeevisland.com, alle rechten voorbehouden
Disclaimer