Visreizen naar Noorwegen, IJsland en Denemarken
Gespecialiseerd in Sportvisreizen en Duiktours

www.cordestravel.nl

"IJsland"
Sudavik/Adalgata

Augustus 2009

=======================================================

Nick en Ellen zijn op huwelijksreis geweest naar IJsland Sudavik, hun vakantie is geboekt via www.cordestravel.nl

2 weken IJsland van 18 Augustus tm 1 September 2009

Allereerst was de reis fantastisch. Het was dan ook een aangename verrassing om een bos bloemen ( die heel ons verblijf bloeide) en een fles champagne aan te treffen in ons appartement. Wij willen jullie daarvoor bedanken. Het was een zeer fijne attentie.

De reis was zoals ik al zei , geweldig. Het weer viel ook nog mee, wel veel wind. Een dag of 5 niet kunnen vissen maar dan deden we een uitstap. Dus dat was geen probleem. Zo bezochten we Bolungarvik en Isafjordur.In Isafjordur heerlijk gegeten in het oude stadsdeel in een houten huisje naast het vissersmuseum. Hebben we een tripje naar de Dynjandi watervallen gedaan en op de terug weg de oudste tuin van ijsland bezocht.. Reden we naar Heydalur om een verkwikkend bad te nemen in een natuurlijke warm waterbron en reden we verder tot Reykjanes ( hotel met zwembadje buiten met warm water maar dat sprak ons niet echt aan) waar we na enige tijd zoeken natuurlijke warme bronnen vonden in een prachtig landschap. Maar deze waren te ondiep en te warm om in te gaan. Ook nog gaan zwemmen Sudureyri (outdoor geothermal swimming pool). En hebben we ook een bergwandeling gemaakt.

We zijn 1 dag op open zee gaan vissen ( de laatste maandag) en voor de rest bleven we in het fjord. Ik heb absoluut geen viservaring en Nick wou me de hoge golven besparen. Al waren ze op sommige dagen in het fjord ook de moeite.

De dagen dat we gingen vissen ( 7 tal in totaal) waren we weg tussen 8 en 9 uur en kwamen we rond 18 uur weer in de haven aan. Ik, als visleek, ben nu een echte vissersvrouw ( al zeg ik het zelf) Elke dag viste ik mee met Nick. En het beviel me uitstekend. Ik heb de smaak te pakken. Mijn grootste die ik aan de haak sloeg, woog 8 kilo en was 85 cm groot. Misschien niet echt spectaculair maar ik was heel blij. Elke dag vingen we veel vis. Geen kanjers maar toch gemiddeld tussen de 70 cm en 80 cm.

Verder hebben we ook een poolvos gezien, veel schapen en vogels ( zoals drieteenmeeuw, jan van gent, alken, wilde zwaan, ijsduiker, roodkeelduiker, eidereenden, stronvogel, noordse stern , �), dolfijnen kwamen rondom de boot zwemmen, een ook een een troep zeehonden hebben we gezien.

Voor ons als natuurliefhebbers waren al deze waarnemingen fantastisch. Nick is natuurgids en ornitholoog dus voor hem was het het paradijs.

Het was een geslaagde huwelijksreis. Al vinden de mensen uit onze omgeving het een gekke bestemming om op honeymoon te gaan. En dan nog om te gaan vissen ! Maar het belangrijkste is dat wij ervan genoten hebben en dat deden we zeker.

De reis was prima georganiseerd door Raffie en Linda van www.cordestravel.nl   , waarvoor onze dank. 

Groetjes Ellen en Nick

        

  

=======================================================

Wilt u zelf op visreis naar IJsland ??
ga naar: www.cordestravel.nl

    �  copyright 2010   Zeevisland.com, alle rechten voorbehouden
Disclaimer