INDEX
TERUG

"Langeland"

=======================================================

Eindelijk dan was het zover, voor de eerste keer vissen in het buitenland en wel in Denmarken (Langeland). Het vissen vanaf de kant in Nederland en met een boot wrakvissen of op de zeebaars op de Pier in Hoek van Holland nog in het geheugen waren de verwachtingen gematigd.

Eenmaal aangekomen werden we door de plaatselijke visgids Stefan rondgeleid en kregen we alle bruikbare informatie die we wilden hebben. We hadden een prima appartement op nog geen 150 meter van de kust en aflegplaats voor de boot. Terplaatse konden we de auto van de eigenaar lenen om de boot die we hadden gehuurd in en uit het water te halen.

Nog wat onwennig de eerste twee dagen maar met hulp van de ook aanwezige vismaten uit o.a. duitsland ontstond al snel een prima sfeer met de overige vakantiegangers.

Zoals gezegd het de eerste twee dagen (we waren onervaren) onze ogen en oren de kost gegeven. Hoe te vangen en fileren waar te vissen en wat is het beste kunstaas?

De eerste twee dagen een paar mooie gullen gevangen. Vanaf dag drie naar de stekken waar onze buren heen vaarden. De vangste aldaar overtroffen al onze verwachtingen. Met gemmiddeld 25-30 mooie jonge kabeljauw van 3 - 4 kilo de stuk was het hard werken.  We hebben gevist met een kunstvisje van ongeveer 75 gram (pilcker) en daar boven een twister met een loodkopje van 12 gram. De kleuren rood en oranje deden het erg goed.

Verder is het je lijn laten zakken naar de bodem ongeveer 20-25 meter diepte en af en toe wat lijn bij geven en dan maar wachten op de aanbeet.

Wel even goed in de gaten houden hoe de stroming staat want voor je het weet ben je een aantal km. afgedreven van je stek en met een sterke tegenstroming een een licht bootje is de terugreis al gauw drie maal zo lang als de heenreis. Ik adviseer in deze dan ook als je een bootje huurt de boot met een motor van 40 PK te huren. Deze hebben doorgaans wat meer diepgang zijn iets groter en hebben ruim voldoende vermogen.

We kijken terug op een uitstekende vakantie waar het weer mee zat de vangsten zeer goed waren en dit aangevuld met een prettige sfeer, mooie omgeving en vriendelijke bevolking reden te meer om snel terug te gaan.

De reistijd vanuit Den Haag naar langeland zonder oversteek met een ferrie bedraagt 9 uur. Langeland zelf is een mooi eiland en heeft een aantal leuke bezienswaardigehden. Op 40 km. ligt het leuke stadje Svenborg met een gezellig winkelcentrum. Op 70 km. Udense met een mooi winkelcentrum waar het een dag prima toefen is. Dus ook voor vrouwen die niet van vissen houden is er genoeg te beleven in Denemarken.

Verder waren we geinformeerd over de prijzen die doorgaans een stuk hoger zouden liggen dan in Nederland. Dit is me ontzettend meegevallen je moet even zoeken en vragen waar je lokaal lekker kan eten en je boodschappen kan doen.  

Met vriendelijke groet,

Ron Spaans

Deze vakantie is geboekt bij Raffie en Linda. www.vakantie-noorwegen.nl

 

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Ook een Visvakantie naar Denemarken ?
Klik hier voor de vakantiehuisjes
>>klik<<

------------------------------------------------------------------------------------------------------------

    �  Copyright 2006   Zeevisland.com, alle rechten voorbehouden
Disclaimer

INDEX
TERUG