INDEX
TERUG

"Langeland"

Door:  Henk Slingerland

=======================================================
 

In week 20 in mei, gingen we weer eens avonturen in langeland, in denemarken
Dit waren Jan , Dirk Eef en de auteur Henk. Het was erg koud geweest in het voorjaar, dus over de vangst werd nogal gespeculeerd.
Van meerdere vissers die voor ons waren geweest, verhalen uit de viswinkel, vooral uit monster van avicentra waar we het aas hadden besteld kwamen nog niet veel positieve berichten.

Maar goed we hadden er toch zin in natuurlijk. zaterdagmorgen 5 uur vertrokken, en na een zeer voorspoedige rit, gearriveerd in longelse een paar kilometer van de haven. De boot hadden we gehuurd bij Ole dehn en dat was ook een prachtige boot voor 4 personen. Nou de volgende dag stonden we dan ook te popelen om tegaan vissen natuurlijk. Het weer was goed en vol passie begonnen we onze eerste trip. Nou nou dat viel niet mee. Allerlei kunstaas, pilkers, en aas ( zagers) gingen te water, maar de vangst was bedroevend.


De volgende morgen maar eens info gehaald bij Ole Dehn. Die vertelde dat bij de rode boei iets ten noorden van de haven wel een visje te vangen viel, en ja hoor leuke gul, grove wijting kwam regelmatig boven. Alleen de zager was dan ook favoriet. Op andere dagen vingen we ook nog wat haring en het leuke was dat we aan een haringpatanoster ook nog gul en wijting vingen. Tja  klein aas is soms niet zo slecht dus.

Alleen stroomde het bijna de hele week als een gek. Het leek wel op de noordzee af en toe. Gewichten van 250 gram waren echt niet overdreven als lood. Het beste was op den duur een tongpaternoster met 2 sleeplijntjes.
Geep hebben we niet gevangen, en de schar was echt ook niet echt aanwezig. We hebben op allerlei diepten geankerd, maar dat leverde niets op. een enkele schar op de sleeplijntjes en dan op 30 meter diep. Bijna alle vis gevangen  op 30 tot 37  meter
Na het eind van de week waarin het weer ook steeds slechter werd, hadden we toch een mooi aantal zakken vis in de vriezer. en met 4 mannen op stap is het natuurlijk s,avonds een bere pret. wat je alsmannen niet te bepraten hebt............ Het was dan ook een fantastische week die natuurlijk weer tot herhaling vatbaar is.
 
Wel voor mij was de 4 e keer denemarken 2x langeland en 2 x middelfart, maar ik vind het een fantastich visland, met elke keer een verrassende  uitdaging en vangst.
 
groeten Henk Slingerland

Onze vakantie hebben we geboekt via: www.vakantie-noorwegen.nl

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Ook een Visvakantie naar Denemarken ?
Klik hier voor de vakantiehuisjes
>>klik<<

------------------------------------------------------------------------------------------------------------

      Copyright 2006   Zeevisland.com, alle rechten voorbehouden
Disclaimer

INDEX
TERUG