INDEX
TERUG

"Langeland"
April 2007

=======================================================

Hallo Chris,

Hier ons verslag van onze eerste visvakantie op Langeland.

Na maanden van mailen en vragen stellen aan jou Chris, was de dag dan eindelijk aangebroken(31 maart 2007). Rond half 7 vertrokken uit Vlissingen en met wat tussenstops rond half 6 aangekomen bij de botenstalling, waar Stefan(de visgids) ons al stond op te wachten.

De volgende morgen(we hadden om 10 uur afgesproken) kregen we uitleg van de boot en zijn motor. Om 11 uur gingen we te water. Mooie zee, wat kabbeling op het water en heerlijk rustig. De vangst was voor ons al heel wat, ieder 2 gullen en nog wat andere eraf. De volgende dag om half 11 het water op, heerlijk weer, zon en geen zuchtje wind. Nu wat verder het water op richting de vuurtoren. Driftend vissen van ca. 28 meter naar 15 meter diep en weer terug. Heerlijk relaxt en een vis dat we vingen,(voor ons dan) niet normaal meer. 18 gullen waarvan we er 14 konden fileren.En elke beet was heus niet raak hoor. Die dag hadden we ruim 30 kilo gul. 

De derde dag was er niet te vissen zoveel  wind stond er uit het noorden en dat is juist de wind die ze daar niet moeten hebben. De vierde dag kwam de wind uit het westen en was te doen(windkracht 3 a4) We vingen nog meer vis als de dagen ervoor in een keer nl. 22 stuks. De meeste waren wel kleiner, maar er waren er toch 11 om te fileren. De kleinere gullen het meest op de pilker. De grotere allemaal op de rood-gele shads van  15 cm. Of op de kleine shads op de bijvanger, ongeveer 60 cm  er boven. Die dag hadden we 19 kilo gul. De vijfde dag stond er weer teveel wind dus op de wal gebleven. De zesde dag onze laatste  dag van de vakantie konden we er weer opuit dachten we, maar na een uurtje begon de wind meer en meer op te steken, zodat we besloten om terug te gaan, maar ook nu weer met vis, 3 mooie gullen en 1 eraf.

En dan nog dit als je mocht besluiten om daar te gaan vissen neem dan alsjeblieft als boot een Seabird 48s met een 40 pk motor, je bent in no-time op de plek waar je wezen wilt en bij een windkracht 3 of 4 kun je altijd nog vergenoeg de zee op om een visje te vangen. En vergeet ook niet een echolood erbij te bestellen ,

De volgende dag naar huis, nadat we afscheid hadden genomen van Stefan de visgids. (een prima gozer, goede vraagbak en een symphatieke Duitser( ja ze zijn er nog hoor!!!)

Tevens willen we Chris van Zeevisland ook nog bedanken voor zijn informatie op onze talloze vragen die we hadden. En wat niet onbelangrijk is om te melden, deze informatie klopte allemaal als een bus. Geweldig Chris, bedankt hiervoor. Deze trip is voor herhaling vatbaar.

Groetjes van Gijs en Ronald uit Vlissingen

Wij hebben onze vakantie geboekt via:  www.vakantie-noorwegen.nl

------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Ook een Visvakantie naar Denemarken ?
Klik hier voor de vakantiehuisjes
>>klik<<

------------------------------------------------------------------------------------------------------------

      Copyright 2007   Zeevisland.com, alle rechten voorbehouden
Disclaimer

INDEX
TERUG