INDEX
TERUG

"Langeland"
Juni 2007

=======================================================

Vistrip Denemarken 2007

Voordat ik met het verslag van de vistrip begin wil ik eerst de kok en beide kapiteins bedanken die hun tijd belangloos ter beschikking hebben gegeven om ervoor te zorgen dat alles vlekkeloos verliep. Tevens was er een opgewekte sfeer waarbij een ieder zijn best deed om alles zo goed mogelijk te laten verlopen.

Zaterdag 16 juni 2007
De mannen staan te trappelen om op weg te gaan. De eerste ontmoeting plaats is het laatste tankstation voor de grens, De Lute. Daar gewacht op Gerrit, te laat. Bij de door start waren we elkaar ogenblikkelijk kwijt. De Duitse wegen waren overvol en zeer nat. Nog nooit zo`n lange file meegemaakt, praktisch de hele weg stoppen stukje rijden, langzaam rijden. Bij de verzamelplaats op Langeland aangekomen was de groep bijna compleet, behalve Gerard en uiteraard weer Gerrit. Uiteraard direct gebeld maar het wilde hun maar niet lukken de juiste weg te vinden. Ze waren er bijna maar zijn toen maar weer omgekeerd. Ze werden al een beetje zenuwachtig. Toch maar met de anderen naar de haven gegaan om de boten te regelen. De visgids en boten verhuurder stonden ons al op te wachten en alles was zo geregeld. Het zijn prachtige boten, ruim van opzet, met kajuit en een 80 PK moter erachter. Daarna naar de bungalow, was even rijden maar dan krijg je ook wat. Heel gezellig en ruim. Nadat de aardappel salade en hamburgers op waren zijn er nog en aantal wezen vissen van het strand wat 200 meter verdop lag. Het was al spoedig rustig.

Zondag 17 juni
Sommigen waren al vroeg wakker, broodjes afbakken en samen gezellig ontbijten. Daarna in de auto en als de wiede weerga naar de haven. Alles inladen en het wijde zeegat uit. Eerst op diep water geprobeerd maar het stroomde als een gek. Ieder een had moeite om zijn aas of pilker op de bodem te houden. Op de bodem te geraken was al een probleem. Dan maar voor anker in ondieper water op de platten. Direct werd er grove tot zeer grove schar gevangen. Arnold ving en schar van 38 cm en Henk een bot van 45 cm. Waarschijnlijk een specimen en een nieuw clubrecord. Maar de een of andere sukkel gooide de bot direct overboord. De aanwezigen schatte het beest op zeker 1,5 kg. behalve Gerard want die was jaloers. Verder nog wat gepield en heen en weer gevaren.

Maandag 18 juni
Opgewekt aan het ontbijt met z`n allen, zelfs Frans toverde een glimlach op zijn gezicht. Dat mocht ook wel want het weer was prachtig, een stralend zonnetje en windje stil. Wij zouden vanmorgen naar de Bermuda driehoek gaan om daar de vis te verschalken. Daar aangekomen aas en pilkers overboord en direct weer grote schar en u raad het al wie de tot de verbeelding sprekende schol wist te vangen. Dit visje was zo groot hij paste bijna niet in het schepnet. Wat `n knaap natuurlijk en weer ieder een jaloers. Wat `n dag, iedereen was rozig van het zonnetje en sommige hadden zelfs een bruine harses gekregen. De kok had de avond tevoren het menu al verklapt voor vandaag, het waren schnitzels met frietjes en broccolimix.Onder het genot van een biertje keek iedereen al weer uit naar morgen.

Dinsdag 19 juni
Wederom schitterend weer en weinig wind. Bij de eigenaar de bijkomende kosten betaalt en hem gevraagd waar zit nu die kabeljauw. Kreeg het advies om rechtsaf te gaan bij het verlaten van de haven en naar de twee boeien in het zuiden te varen want daar zit de gul. Uiteraard direct vertrokken en bij de eerste drift direct gul aan boord. Iedereen wist z`n gulletje te vangen. De grootste van die dag was 54 cm en ook nog een wijting van ruim een kilo. Helaas werd er op de andere boot ook gul gevangen en wel eentje van 60 cm. Na een uurtje of drie werd het opeens windstil daarna draaide de wind naar het oosten en begon aan te wakkeren. Zelfs de kapitein kon de boot niet meer op de plek houden dus het lood en het aas gierde over de bodem. Het resultaat was dat de vangsten terug liepen. Af en toe werd er nog een visje gevangen. Dus zo rond en uur of twee naar de scharrenstek getogen om daar nog wat te vissen. Maar de vangsten waren niet om over naar huis te schrijven dus zo rond een uur of vier naar de haven getogen waar de ballen gehakt direct in de pan verdwenen om ze rond een uur of zeven samen met een frisse salade op te peuzelen.

Woensdag 20 juni
Vroeg opgestaan om extra vroeg op de stek te zijn met het mooie weer van gisteren morgen in onze koppies. Wat `n pech de wind stond nog steeds strak uit oostelijke richting dus pal op de kust. Net nu we de traditionele koppelwedstrijd zouden vissen. Toch maar uitgevaren om te proberen een visje te vangen. Voor anker kwamen de zeetjes van alle kanten op ons af en begon bij sommigen toch een katterig gevoel op te komen. Dus om 12.00 uur maar naar de haven getogen. Nog even wat aan cultuur gedaan door het bezoeken van een stadje maar daar waren we al snel op uitgekeken. We waren al weer vroeg in de bungalow waar onze kok wederom zijn best deed om een smakelijk maal te bereiden.

Stand koppelwedstrijd:

Arnold en Lars 7 visjes
Gerard en Gerrit  8 visjes

Henk en Frans               

10 vissen (winnaars)

Martin en Herman        

0 visjes

Herman en Cor            

6 stuks gullen (Herman had een gul van 70 cm)

Willen en Jos                 

0 visjes

Donderdag 21 juni
Normale tijd vertrokken, wederom met hoge verwachtingen want de wind was gedraaid en kwam uit de goede richting terwijl de zon volop scheen.Ondanks alle goede inspanning werd het niet wild. Alleen Lars wist zijn visje te vangen waarvan 3 maatse gullen. Op de andere boot verliep de vangst beter, Jos wist zelfs een gul te vangen van 87 cm. Goed voor de beker. Besloten werd om op tijd te gaan eten zodat we `s avonds nog eens uit zouden varen. `s Avonds om 17.30 naar de stek vertrokken terwijl het goot van de regen. Inmiddels was namelijk het zonnetje verdwenen en hing er een loodgrijze lucht boven ons. Het werd voor de een wat beter dan de ander. De een wist 12 maatse gullen te vangen terwijl de ander alleen een paar kleintjes wisten te verschalken. Omstreeks 21.15 naar de haven vertrokken. Daarna nog uitgebreid vis schoon maken en dan nog een biertje .

Vrijdag 22 juni
s`Ochtends zo rond een uur of 6 windstil met een strakblauwe hemel. Maar spoedig met het rijzen van de zon wakkerde de wind aan tot een windkracht 5 a 6. Gelukkig was het landwind dus er kon gevist worden. Een ieder besloot om naar de haven te gaan om te gaan vissen. Alleen ondergetekende bleef aan wal want gisteravond was er een plens water in z`n viskoffer terecht gekomen. Alles eruit gehaald en lekker in het zonnetje laten drogen. Om `n uur of twee de mannen weer opgehaald. Alle spullen van boord en de boot schoonmaken. Daarna de boten weer opgeleverd aan de verhuurder wat verder vlekkeloos verliep. De kok had `s avonds wederom zijn stinkende best gedaan door heerlijke tournedos met goudgele frieten op tafel te zetten. Voeg hierbij een wijntje toe met een uitgelaten stemming en de avond kon niet meer stuk. Waarlijk een prachtige afsluiting. Morgen weer naar huis, volgend jaar weer? Uiteraard zijn suggesties welkom.

Henk

Vakantie is geboekt via: www.vakantie-noorwegen.nl

------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Ook een Visvakantie naar Denemarken ?
Klik hier voor de vakantiehuisjes
>>klik<<

------------------------------------------------------------------------------------------------------------

      Copyright 2007   Zeevisland.com, alle rechten voorbehouden
Disclaimer

INDEX
TERUG