INDEX
TERUG

"Langeland"
Juni 2007

=======================================================

Verslag vakantie Denemarken

De site www.zeevisland.com  had onze aandacht getrokken voor een visvakantie op zee. Voor zes man uit Brabant en Zoetermeer waarvan de meesten elkaar nog maar n keer hadden ontmoet, geen grote gok: als er geen vrouwen bij zijn is er niet gauw rottigheid. Denemarken leek ons wel wat; niet te ver rijden en toch veel betere kansen dan Nederland op meer en grotere vis, vooral kabeljauw. Dat beloofde de site ons althans.

Na een dag rijden streken we neer in Langeland, nabij Bagenkop, in huis 42b. Voor de directe omgeving hoef je daar eerlijk gezegd niet te zijn; er is niet veel te zien, en nogal troosteloos. Maar daar waren we ook niet voor gekomen.

Het huis was sober, maar wel groot en praktisch. Aan alle voorzieningen voor vissers was gedacht, inclusief een schoonmaakschuur met grote diepvries. Geen overbodige luxe, bleek al gauw.

De meesten van ons hadden na aankomst nog genoeg puf om meteen met de boot erop uit te trekken. Wat een gemak: boot met trailer aan huis, op loopafstand van zee en een trailerhelling. Visspullen en reparatieloods om de hoek. We visten driftend, op zon 15 meter diepte en het was meteen raak. Tussen een paar gullen lag er al gauw een kabeljauw van zon 80 cm in de bak, gevangen aan de pilker. De zeepieren en zagers die we mee van huis hadden genomen, deden hun werk aan de dwarrellijn ook prima.

De daarop volgende dagen was de vangst wisselend, maar steeds de moeite waard. Midden op de middag beten ze het best. Topplek bleek bij de boei, op zon 20 tot 25 meter diepte.

De voorkeur voor het soort aas leek elke dag verschillend, maar de jig was meestal favoriet.

Naast een enkel horsmakreeltje, een dikke bot en een wijting, was het allemaal kabeljauw. Het schoonmaken was lastig want het visvlees bleek veel zachter dan bij de kabeljauw uit de Noordzee. Maar het kristalheldere zeewater beloofde kwaliteitsvis en dat was te proeven ook.

De meegenomen bakjes om gefileerde vis in te vriezen waren handig, en de grote piepschuim boxen om het op de terugweg bevroren te houden waren maar net groot genoeg om de vangst van een week onder te brengen.

Kortom: voor herhaling vatbaar!

Rob

Wij hebben onze vakantie geboekt via: www.vakantie-noorwegen.nl

------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Ook een Visvakantie naar Denemarken ?
Klik hier voor de vakantiehuisjes
>>klik<<

------------------------------------------------------------------------------------------------------------

      Copyright 2007   Zeevisland.com, alle rechten voorbehouden
Disclaimer

INDEX
TERUG