INDEX
TERUG

"Langeland"
Juli 2007

=======================================================


 
Geinspireerd door Zeevisland zijn we dit jaar naar Langeland afgereisd. Visreizen zijn leuk met vrienden, maar ik wil bij deze melden dat het ook erg leuk is met familie. Ik heb het geluk dat mijn vrouw, dochters en schoonzus mij mijn visplezier gunnen en het zelf ook leuk vinden. Raffie heeft goed geholpen bij de boeking, de ontvangst door de mannen op Langeland was prima,

 
Half juli was het zover: na voorpret met de Denemarken DVD en het inslaan van visspullen gingen we op pad naar huisje Lars bij Fredmose strand, Tevoren hadden we met Google Earth het huisje opgezocht en bij aankomst bleek dat we precies het goede huisje hadden gevonden. Lars is een prima onderkomen voor 5 man, 8 man kan ook. De visschuur is ideaal voor het schoonmaken van de vis. We hebben ons gelijk gemeld bij Morton, die ons de sleutels van de boot, olie en anker gaf. De boot zelf lag in de haven van Bagenkop; het zuidpuntje van Langeland.
 

In de twee weken dat we op Langeland zijn geweest zijn we om de dag met zijn allen gaan vissen. Ikzelf ben op de overige dagen meestal einde dag uitgevaren. Voor de niet-vis-momenten is er genoeg te doen op Langeland. Rudkoping is een ontzettend leuk plaatsje met een mooi museum. Het kunstpark bij Traneker is mooi, en een dagje Odense of een middag strand bij Rystinge zijn ook leuk. Langeland is geen spectaculair landschap, maar wel erg mooi en een plek waar je je snel thuisvoelt. Alle informatie en bewegwijzering komt alleen in het Deens, maar dat heeft zijn charme. Het is ideaal dat er rond de huisjes bij Fredmose grote grasvelden zijn. Mijn dochters hadden al snel Deense vriendinnetjes, ondanks de communicatiedrempels. Terug naar de visserij: de visgids die we vooraf via Raffie hadden ontvangen geeft goede informatie over de visplekken. Met de dieptemeter op de boot leer je in de loop van een paar dagen de plattegrond van de goede stekken kennen.

Iedere keer als we op pad gingen vingen we wel wat. Als we pech hadden we veel gulletjes van het formaat Ijmuiden. Die zetten we als het even kan terug. Maar we vingen ook grote jongens. Ik heb ze niet gewogen en opgemeten, maar ze waren groot genoeg voor spektakel. De beste vangsten hadden we bij de 'rode en groene boei' op ca. 26 meter diepte. Ik had het idee dat juist de plekken waar de bodem heuvelig is met verschillen van een meter succesplekken waren. Afhankelijk van de stroming gooiden we tegen de stroom in of haaks op de stroom. Vervolgens lijn geven of inhalen terwijl je net boven de bodem vist. We visten voornamelijk met pilkers van 70-120 gram (afhankelijk van de stroomsnelheid) in de kleuren geel, oranje en bruin. Ik had vooraf de instructies op Zeevisland goed doorgenomen en de kabeljauw gefileerd en per portie verpakt in zipperbags. Twee of drie porties pasten in een plastic Blokker doos en gingen op die manier in de vrieskist. De volgende dag waren de porties een mooi ijsblok. Ik had in Amsterdam een piepschuimen 25 liter doos gekocht waar normaal gesproken droogijs in vervoerd wordt. Die zijn goed dikwandig omdat droogijs -80 graden is. Op de voorlaatste dag heb ik alle filetblokken uit de vriezer in de piepschuimen doos gedaan en samen tot een ijsblok gevroren. Op de dag van vertrek heb ik geheel verpakt in een EHBO-deken (folie). Toen we na een rit van 11 uur thuiskwamen was onze oogst van 20 kg filet nog hardbevroren. Iedere keer als de vriesla opengaat komen de� herinneringen aan een supervakantie weer terug. We hebben ondertussen 2 cursus CDROM's gekocht met een cursus Deens. 'Mange takk' Raffie en Morton. We doen het nog een keer.

 
Rob, Justien, Claire en Julia

Wij hebben onze vakantie geboekt via:  www.vakantie-noorwegen.nl

------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Ook een Visvakantie naar Denemarken ?
Klik hier voor de vakantiehuisjes
>>klik<<

------------------------------------------------------------------------------------------------------------

      Copyright 2007   Zeevisland.com, alle rechten voorbehouden
Disclaimer

INDEX
TERUG