INDEX
TERUG

"Helsingor"
December 2007

------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Hallo,.
 
Onze laatste vistrip had plaats in juni (Soroya) en de volgende is pas voorzien voor eind maart ( en dan nog wel samen met de vrouwen ) en daarom besloten we ( Chris en ik ) eind november om een paar dagen naar Helsingor te trekken.Even op het internet gekeken en we boekten een vakantiehuis voor 3 nachten van 3/12 tot 6/12 voor een schappelijke prijs.Aangezien het een huis betrof van 8 personen konden er desgewenst nog mensen mee , maar omdat er weinig tijd tussen zat kon niemand zich vrijmaken.
Met kerst gaat Chris skien met Wijnand uit Lelystad en toen deze hoorde van onze trip wilde hij graag mee en toen waren we met drie.
 

We vertrokken dus zondagnacht vanuit Olen (B) via Lelystad (NL) naar Helsingor, waar we maandagmiddag om14.00h aankwamen.Eerst voor Wijnand een vergunning gekocht ( in Denemarken ook verplicht op zout water) , dan de sleutel afgehaald en ons geinstalleerd in ons huisje waar we trouwens al eerder verbleven.

Tegen 18.00h waren we aan de waterkant terwijl er een harde N.W 'er stond en de regen met bakken naar beneden kwam bij een temperatuur van een graad of 3. De vangst kwam traag op gang maar gaandeweg werd de bak toch gevuld met gullen tussen 40 en 55 cm.Tussendoor ook nog wat kleine wijting en schar.Links van ons stonden nog drie vissers en aangezien er geen enkele Deen op deze manier vist ging ik ervan uit dat het ook " vistrippers " waren en ging ik ze een bezoekje brengen.Het bleken Nederlanders te zijn en met één ervan (André) had ik al redelijk wat e-mailverkeer gehad en dus konden we nu kennismaken en wat bijpraten.
Op het einde van de dag hadden we 32 gullen in de bak wat zeker niet slecht was.
Dinsdagavond waren we rond 17.00h aan het water. De wind was weg en de sterren stonden aan de hemel bij ong.3°C. André en zijn vrienden, die vandaag wel met hun boot konden vissen, lagen voor ons te driften.
Bij ons kwam de vangst heel traag op gang en om 20.00h hadden we slechts 3 gullen in de bak.Een uurtje later kwamen André en zijn maats nog langs.Bij hun was de vangst ook enigszinds tegengevallen. Rond 22.00h begon de beet er toch in te komen en om 1.30h lagen er 38 gullen in de bak, weerom tussen 40 en 55cm.
 

Woensdagavond , onze laatste avond, om 17.00h aan het water met een stormachtige Z.W.wind en bakken regen.Deze avond hebben we wel wat vissen verspeeld en velen waren net in de lip gehaakt.Vandaag hebben we de grootste vissen gevangen ( tot 70cm ) maar ook de meeste ondermaatse.Toch nog 19 gullen in de bak en om 22.00h gestopt met vissen.De rest van onze pieren ( gehaald bij Van Dixhoorn ), die nog in topconditie waren, hebben we aan onze Nederlandse vrienden gegeven die er achteraf nog wat gullen hebben mee gevangen.

Conclusie:
--Na twee -en-een-halve vissessie hadden we met 3 man toch 89 maatse gullen ( 100kg ) enkele scharren en botten, en een 50tal wijtingen  van   net aan de maat tot 32cm waarvan er enkele onfortuinlijke waren die niet meer te redden waren
--Opvallend was wel dat de gullen goed in de huid zaten. De voorbije jaren waren we ginder in februari en maart. De gul is dan mager en het vlees is papperig ( zal wel te maken hebben met het paaien ) en het verschil is goed te voelen bij het fileren.
--De gulletjes van 20 tot 25 cm hebben we niet gevangen ( een slecht voorteken? ) of misschien worden ze daar ook pas in het voorjaar gevangen zoals hier.
 
Deze toevallige trip is voor 100% meegevallen en  zal volgend jaar navolging krijgen en is ideaal om de gaten tussen de geplande reizen op te vullen.
 
Guy , Chris en Wijnand

------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Ook een Visvakantie naar Denemarken ?
Klik hier voor de vakantiehuisjes
>>klik<<

------------------------------------------------------------------------------------------------------------

    ©  Copyright 2008   Zeevisland.com, alle rechten voorbehouden
Disclaimer