INDEX

 

"Langeland"


mei 2008

------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Ook een Visvakantie naar Denemarken ?
Klik hier voor de vakantiehuisjes
>>klik<<

------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

Verslag Denemarken  Langeland 2008

Zaterdag 31 mei

Om kwart voor zeven vanuit Zandvoort vertrokken naar Langeland. Uiteraard waren de verwachtingen wederom hoog gespannen. We hadden een rustige tocht over de Nederlandse en Duitse snelwegen. Denemarken binnen rijdend komen we achterop in de file. Twee banen gaan naar 1 baan en er is ook nog invoegend verkeer van rechts. Enfin na een goed half uurtje richting Odense en dan verder naar Spjodsberg. Het was inmiddels half vier geworden dus eerst maar de sleutels van het huis op te halen. Dat was zo geregeld, ze kenden ons nog van vorig jaar. Daarna naar de haven voor de boten. Nicolai vertelde ons dat alles al was geregeld , sleutels, zwemvesten e.d. waren al afgehaald door Herman en Cor. Met z`n allen in colonne naar het huis gereden en alles uitgepakt, bedden opgemaakt etc. Volgens traditie maakte de kok hamburgers met huzaren salade. Nog even napraten en naar bed, morgen vroeg op.

Zondag 1 juni

Om 5 uur opgestaan, ontbeten en met z`n allen naar de haven. Er stond al een redelijke bries, helaas uit het oosten pal op de kust. Alle spullen aan boord en varen maar. Op een redelijke snelheid varen was helaas niet mogelijk. De golven werden steeds hoger. Bij de groene boei aangekomen getracht te gaan vissen. De schipper, Arnold, dorst de boot niet stil te leggen, dus vissen was zeer problematisch. Dat Gerard nog een Kabeljouw van 6,5 pond aan de haak wist te krijgen is schrijver een raadsel. Normaal gesproken vangt hij nooit wat en zeker niet  onder deze condities. Was waarschijnlijk een kamikaze vis. Al spoedig sloeg de zo gevreesde zeeziekte toe en verzocht schrijver de schipper om naar de haven te worden gebracht, aldus geschiedde. De overigen minus Lars kozen weer het ruime sop. Een toertje gemaakt over het eiland om op 12.00 uur weer naar de haven te gaan. De anderen kwamen net aanvaren. Zij hadden diverse grote botten gevangen waaronder een van 43 cm en 839 gram. Hierna na het huis gegaan waar de kok (Gerard) wederom zijn culinaire kunsten vertoonde, nu met ondersteuning van Lars als koksmaatje. Het menu was kip met patat en sla. Toch nog rond een uur of zeven naar de haven gegaan maar de wind was nog meer aangewakkerd en er was niet uit te varen. Wellicht morgen beter.

Maandag 2 juni

Half acht met z`n allen opgestaan en ontbeten. Daarna vliegensvlug naar de haven want het weer zag er goed uit, zonnig en weinig wind. Zo rond een uur of negen op het water richting groene boei. Binnen een minuut of tien had de schrijver een kabeljouw van een mooi formaat  en daarna had Gerrit er een van 66 cm.  Toen kwam Frans in actie . Hij had zo`n prachtig stokje, zat vast, trok hard en met een geweldige knal brak dat ding in drieen. Wat `n oermens, trouwens z`n zoon Danny was niet veel beter. Zat constant vast en trok regelmatig het  hele zooitje stuk. In de middag begon het erg te stromen dus zijn we maar voor anker op de platten gegaan.  Leuke  grove schar en bot gevangen. De andere groep had een wel heel bijzondere vangst. Een complete hengel . Het spulletje lag al wel een tijdje in het water want het ding was helemaal begroeid. Zo rond een uur of vier naar huis waar de kok met z`n maatje lekkere schnitsels met gebakken aardappelen bereidde. Herman  en z`n makkers zijn na het eten nog gaan vissen waarbij Willem op de valreep nog een keer inwierp en prompt een kabeljouw van 9 pond en 75 cm lang wist te vangen. De avond afgesloten met een versnapering.

Dinsdag 3 juni

Bij het wakker worden hoorde je het al, een dikke wind. Toch maar naar de haven gegaan waar Nicolai ons wist te melden dat de wind ook nog zou gaan aantrekken en dat het niet slim was om uit te varen. Dus maar naar de kop van het eiland gegaan om vanaf de kant te gaan vissen. Na een goede kilometer lopen lekker op het strand gezeten in het zonnetje. Hengeltje uitgegooid maar allemaal wier, dan maar gaan gepen. Helaas geen geepdobbers voor handen, alleen Frans maar dat was meer een duikboot. Dan zie weer dan mensen inventief zijn. Geen dobber dan maar eentje maken van een leeg waterflesje. Het werkte ook nog. Diverse mooie gepen gevangen die dag. Toch op tijd weer terug naar het huis waar we redelijk vroeg aan de drank zaten. Vanavond eten we karbonades, friet en sperciebonen. Hopelijk is het weer morgen beter.

Woensdag 4 juni

Vol goede moed opgestaan maar je hoorde het al aan het ruisen van de bomen. Ook de vlaggen stonden strak. Vandaag was de koppel wedstrijd gepland, maar bij de haven aangekomen zei Nicolai, kiele, kiele. Morgen zou het beter zijn. Zijn dus niet uitgevaren. Ook de koppel wedstrijd werd uitgesteld naar de volgende dag. Nu  met z`n allen naar de ander kop van het eiland gegaan om daar te gaan vissen. Mar de wind stond er pal dus maar een stukje terug gereden naar Lohals. Het haventje opgezocht en daar op de kop van de pier staan vissen. Heel leuk geep gevangen. Hierna nog andere plaatsjes bezocht zoals Aso met een strekdammetje. Ook deze dag zaten we al weer vroeg aan de drank. Gelukkig had Cor een vooruitziende blik gehad door een biertender met bijbehorende vaatjes mee te nemen anders was er vast een opstand van gekomen. Traditioneel op de koppelwedstrijd dag maakt de kok lekkere gehaktballen in fijne jus.

Donderdag 5 juni

Wederom om zeven uur opgestaan, ontbeten en naar de haven gegaan. Het zag er goed uit, dus besloten om vandaag de koppelwedstrijd te vervissen. Matige wind maar toch nog een wilde zee. Schrijven had z`n voorzorgen door niet een maar twee pillen in te nemen en daarna het wijde zeegat uit. Getracht om bij de bermuda driehoek te komen maar na korte tijd  omgekeerd om wederom richting groene boei te varen. Er stond een gierende stroom, dan maar op een meter of 7-8 voor anker op de platten. De rest van de dag voor anker gelegen om de wedstrijd te vervissen. De eindstand is als volgt: Herman en Cor 0 vissen, Willen en Jos 0 vissen wel 6 stenen, Herman en Martin 0  vissen wel een bonus punt voor zeeziekte, Gerard en Gerrit 6 vissen, Frans en Danny 10 vissen, Schrijver en fantoom 12 vissen en Arnold en Lars 16 vissen, die dus de koppel wedstrijd wisten te winnen. Wat ons morgen brengen zal weten we niet maar vanavond varkens haas met saus naar keuze, lekkere friet en diverse groenten.

Vrijdag 6 juni

Tijdens het ontbijt gevraagd, wie gaat er vandaag vissen? Er bleven vier man over die met een boot het zeegat uit gingen. De rest van de crew bleef bij het huis en ging z`n spullen schoonmaken, een beetje darten of `n tukje doen. Om n uur of drie de anderen opgehaald en de spullen weer ingeleverd bij Nicolai. Volgens jaar naar Noorwegen. De kok en z`n maatje hadden zich weer een uitgesloofd door biefstuk van de haas reserveren.

Zaterdag 7 juni

Tijd om te vertrekken, huis schoongemaakt en de sleutel ingeleverd.

 Henk

------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Ook een Visvakantie naar Denemarken ?
Klik hier voor de vakantiehuisjes
>>klik<<

------------------------------------------------------------------------------------------------------------

      Copyright 2008   Zeevisland.com, alle rechten voorbehouden
Disclaimer