vissen in denemarken langeland

"Langeland"

 

Mei 2011

------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Ook een Visvakantie naar Denemarken ?
Klik hier voor de vakantiehuisjes
>>klik<<

------------------------------------------------------------------------------------------------------------

7 t/m 14 mei 2011

Alweer een zeer fijne vistrip in Denemarken Langeland, geboekt bij www.cordestravel.nl

Dit jaar zijn we vertokken op vrijdag 6 mei in de loop van de middag. Net als vorig jaar hebben we gekozen om een overnachting in de buurt van Hamburg. Zeer bewust dit jaar omdat we met zn drien gaan, en daarom een aanhanger nodig om  (niet zo zeer voor de heenweg natuurlijk) onze (vangst) spullen mee te nemen.

Na een goed hotel gevonden te hebben, eten, slapen en een ontbijtje weer met veel zin de reis voort gezet. Rond een uur of 15:00 op plaats van bestemming aangekomen. Daar natuurlijk het hartelijke ontvangst verhaal van Reinier weer mogen ontvangen. Voor de mensen die Reinier kennen is dit met veel plezier en nog meer gebaren en nog veel meer mooie verhalen.

Na alle verhalen en gelach de sleutel van ons verblijf gekregen, wat wederom net als vorig jaar weer een fantastische plek met accommodatie is. Onze intrek gedaan en met een biertje, eten enz de eerste avond beleeft.

Nu het vissen in Denemarken vanaf zondag 8 mei t/m 13 mei.

We hadden de beschikking over de Moen boot. Een ruime, met diepte meter en GPS boot, maar een dieseltje wat op haar gemak vaart. Na de nodige uitleg van onze ex majoor Morton, de beheerder van het hele spul, de vissen opgezocht. Zoals altijd hebben we veel soorten en smaken pilkers en shads. Ik had dit jaar mijn best gedaan met zelf gieten en kleuren van de pilkers, zelfs met een epocsie laag. Ik kan zeggen dat de zelf gemaakte pilkers (zandaal) met de kleuren fluoriderend oranje en geel de meeste vis opleverde. De maten van de gul varieerde sterk. Het meeste wat er gevangen is zat rond de 40 50 cm, aardig wat rond de 60 70 en 2x rond de 80 cm helaas geen echt grote dit jaar. Maar dat heeft de pret niet mogen drukken.

De diepte waar de meeste gul zat was rond de 12 tot 15 meter. In de grote diepte, werd ook wel vis gevangen maar dat was 40 cm en kleiner. Mijn grote vriend Mike heeft net zoals vorig de grootste op zijn naam staan, met zijn zwarte pilker waar hij koste wat kost een gul mee wilde binnen halen. Kijk maar naar zijn grote glimlach.

Tijdens een vistocht na een drift van een uur, want dat kan zo heerlijk hier in Denemarken, wilde de boot niet meer starten. Geen enkele tik of wat. En als je dan langs de grote vaarroute zit waar de tankers langs varen en niet zo makkelijk kunnen stoppen, gaat er toch wel even iets door je heen. SLIK. Bellen naar Morten (dat was die ex majoor), hij vertelde ons dat we iemand moesten roepen om ons te helpen. Dat is best vreemd als je met zweet in je re.. daar rond dobbert. Geprobeerd uit te leggen waar we ongeveer waren, probeerden Mike en Puk een bootje met drie man die 500 meter verder was te roepen. Morten zou terug bellen. De drie man hadden een bootje van aluminium en 15 pk motor, daar kan je geen Mn boot mee vooruit trekken. In de tussen tijd dreven we wel steeds verder. De heren waren gelukkig Russisch en die taal spreken wij alle drie echt niet. Het Duits van hun en ons was ongeveer het zelfde, ook niet dus. Maar gebaren doet een hoop, en onze Russische vrienden gingen op zoek naar een andere boot, deze kon ons wel naar de kant trekken. Toen deze vriend, want dat wordt je heel snel van ons in deze situatie, bij ons kwam belde Morten terug, en na de telefoon aan onze nieuwe vriend te hebben gegeven, het was ook een Deen, werden we dus terug getrokken naar de kant. Bijna daar aangekomen kwam Reinier, dat een nog grotere vriend werd, al aangevaren met zijn hulp troepen ( vrouw en zoon) om onze Mn boot te voorzien van een ander stekkertje welke niet goed was. Wij wilde onze sleepvriend iets aanbieden voor de hulp, maar dat mocht echt niet van hem, je helpt elkaar was het antwoord.

En zo is het. Dit avontuurtje heeft bij elkaar ongeveer 1 uur geduurd. We zijn echt geweldig geholpen door Reinier, Morten onze sleepvriend en onze Russische vrienden. Daardoor is het een mooi verhaal wat met regelmaat terug zal keren als we elkaar treffen.

We hebben weer een heerlijke week gehad, veel vis ingevroren mee terug genomen.

Genoten van het weer (wat net als vorig jaar prima was)
Namens Mike, Puk en mij onwijs bedankt voor het weer verzorgen van onze heerlijke  visvakantie.

Groeten,
Mike, Puk en Serge

------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Ook een Visvakantie naar Denemarken ?
Klik hier voor de vakantiehuisjes
>>klik<<

www.cordestravel.nl

------------------------------------------------------------------------------------------------------------

      Copyright 2011   Zeevisland.com, alle rechten voorbehouden
Disclaimer