vissen in het mooie denemarken langeland

"Langeland"

 

Oktober 2011

------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Visvakantie osterkov in denemarken Oktober 2011

Mijn oom belde mij met de vraag kunnen we in het najaar nog een weekje vissen in denemarken, dat vond ik geen probleem. Dus Cordes Travel gebeld, hier boeken wij onze visreizen sinds 2010.

Ze hebben voor ons een huisje en boot geregeld van 24 september tot 1 oktober. We zijn zaterdagochtend vroeg naar denemarken afgereisd. Nog een bezoek gebracht aan een nederlandse boer die enige jaren geleden naar denemarken was gegaan. Dit was aan de westkust van denemarken. Na een rondleiding in het bedrijf en een bak koffie zijn we de reis aangevangen naar osterkov. Onderweg nog even bij de kleine belt onder de grote nieuwe brug een rookpauze ingelast. Het laatste stuk naar langeland ging goed. Het weer zag er voor de komende week perfect uit.

Aangekomen bij Morten kregen we de sleutel, een plattegrond hoe we bij ons huis moesten komen en een aantal tips waar we het beste konden vissen. We konden de spullen voor de boot direkt meekrijgen. Maar de auto was nog vol. Dus eerst naar het huis en de auto leeg gehaald. De eerste indruk was meteen goed. Gelijk de slaapkamer uitgezocht. We hebben de bootspullen opgehaald en zijn daarna vertrokken naar de haven van bagenkop. Daar aangekomen konden we morton in eerste instantie niet vinden. We moesten zoeken naar een grand cherokee. Na enige tijd vonden wij hem op het einde van de steiger. Hij was druk bezig uitleg te geven aan een andere groep vissers. Toen wij aan de beurt waren kregen we de alles uitgelegd over de boot en uiteraard hoe te vissen. De kaart werd erbij gepakt en de stekken werden verteld.

We zijn na de uitleg direkt benzine gaan halen voor de boot zodat we zondagochtend direct konden gaan vissen. Zondagochtend vroeg uit bed, een lekker ontbijt gemaakt en dan vanaf het vakantiehuis een kleine 10 minuten naar haven van bagenkop. Eerst nog even naar de viswinkel voor wat zagers en de laatste tips. Daar ga je dan met je boot naar de stekken. Deze dag stond er nog een pittige deining en het waaide nog een beetje. We hebben gevist bij de rode en groene ton. Hier is het 20-35 meter diep, en op deze diepte visten wij eigenlijk altijd de laatste jaren in de kleine belt. Zelf werd ik na een aantal uren niet lekker, zeeziekte. Dit gebeurd mij meestal op de eerste dag. We zijn naar de haven terug gevaren en zijn naar het huisje gegaan. Dick heeft de eerste vis gefileerd en liggen in de vriezer. We wilden later op de dag weer vissen, echter ben ik in slaap gevallen en is het die dag er niet meer van gekomen.

Maandag weer naar dezelfde stek gevaren, we hebben een aantal mooie vissen gevangen. Het begon mistig te worden zodat we dichter onder de kust zijn gaan vissen. We hadden op deze dag nog geen geluk op het ondiepe water. Terug in de haven spraken we met iemand die al vaker daar gevist had. We konden wel mee. Dus wij achter hun aan gevaren, na 5 minuten werd de boot stil gelegd en gingen we vissen. We gooiden de hengels uit op 7 meter diepte? Goed gekeken hoe de anderen aan het vissen waren. En ja hoor de eerste gullen werden gevangen. Wat een belevenis. We hebben een uurtje gevist. Nog wat tips uitgewisseld over de kleur en het gewicht van de shads en loodkoppen.

Direkt in de hengelsport winkel in Bagenkop en oranje shads en loodkoppen van 40 gram gehaald. De rest van de week veel gevist op waterdieptes van 3-8 meter diepte. Ik had niet verwacht op zulke mooie kabeljauw te vangen op deze dieptes. Ja ik heb er zelfs 1 gevangen met 3 meter water onder de boot. Bijna geen onder maatse vis gevangen op het ondiepe water! Je kunt de bodem zien tot ongeveer een meter of 8-10. We hebben het enorm naar ons zin gehad in denemarken. Gevist met een Penn light spin met een penn sargus 5000, shimano diaflash met een shimano twinpower 5000.

Een perfect huisje, een beste boot (raider cuddy), een beste visgids (Morton), veel zon en weinig tot geen wind. Wederom alles perfect geregeld door Raffie en Linda van www.cordestravel.nl

Wij gaan zeker nog een keer terug naar denemarken, en dan neem ik een nog lichtere spin hengel mee. En nu maar wachten op ons volgende visavontuur, IJSLAND, we doen mee aan het Penn IJsland Festival 2012 van 8 tm 15 Mei. We kunnen niet wachten, maar zijn ons nu al weer aan het voor bereiden op deze geweldige visreis.

Teun en Dick

------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Ook een Visvakantie naar Denemarken ?
Klik hier voor de vakantiehuisjes
>>klik<<

www.cordestravel.nl

------------------------------------------------------------------------------------------------------------

      Copyright 2011   Zeevisland.com, alle rechten voorbehouden
Disclaimer