"Langeland"


 Oktober 2010

--------------------------------------------------------------------------------------------------

Langeland 16 okt 22 okt 2010

Vrijdag middag eerst aas (zagers en pieren) bij Johnny Meijer opgehaald. Dit was zoals gewend van Johnny weer van prima kwaliteit, zelfs de laatste dag kunnen vissen met aas van uitmuntende kwaliteit. Zaterdag morgen om 05.00 vertrokken waarna we om 16.00 arriveerden in Rudkobing. De Utern 560 is een boot voor 4 personen maar is een ideale boot om met twee personen in te vissen daar je bij slecht weer lekker beschut onder de huif kan zitten. Zondag morgen samen met zoon Roy om 08.00 naar de haven om de eerste vissen te verschalken, na een kwartier varen kwam ik erachter dat ik het aas en de koelbox met eten en koffie thuis had laten staan, dus terug naar de haven, waar vrouwlief Thea die ik ondertussen gebeld had de vergeten spullen ons aangaf. Toen richting de Bermuda daar er slechts een windkracht 2 stond, alleen jammer dat er zeer weinig stroom stond. Desondanks wisten we flink vis te vangen, echter veel ondermaats er zaten wel 15 mooie scharren en een mooie schol (45 cm) bij. Gevist tot 17.00, toen heb ik de vis schoongemaakt en Roy wist nog enkele scharren te vangen.

Maandag stond er een zuidenwind 4/5 wat flinke golven gaf. Daar het niet verantwoord was verder te varen dan de gele paal hier rond 20 meter gevist. Veel kleine gulletjes, mooie wijting en mooie maatse scharren gevangen. Gevist tot 16.00.

Dinsdag was de wind iets gedraaid naar het zuid westen 4 waardoor het vanuit de haven leek dat de zee redelijk vlak was. Hierop besloot de vriend van onze dochter, Maarten een dag mee te gaan. Er stond niet veel stroom dus het aas kon goed aan de bodem gehouden worden. De eerste vissen waren voor Maarten, we (Roy en ik) zeiden al dat het beginners geluk was. Echter na een uur kwam de stroom erin precies in tegenover gestelde richting van de wind, wat al snel flinke golven tot gevolg had. We hebben tot 14.00 uur kunnen vissen, wat Maarten tot dag winnaar maakte met een mooie schol (40 cm) en een mooie gul (60 cm).  Al met al een leuke klus vis gevangen deze dag.

Woensdag was de wind verder gedraaid en kwam pal uit het westen, kracht 4.  Samen met Roy (Maarten vond 1 dag mooi genoeg) gedrift tussen de gele en de groene paal, hier veel kleine gulletjes gevangen aan de zagers en mesheften, echter met een halve haring enkele mooie gullen (65 cm) gevangen. Deze dag dus kunnen bekronen met een mooi portie filets.

Donderdag, de laatste dag alweer, gekozen voor dezelfde positie als woensdag. Direct achter elkaar mooie maatse gul, binnen een uur lagen er 15 in de bak, na een uur was het echter over en wisten we tot 14.00 af en toe een vis te verschalken. Na de vis schoon gemaakt te hebben en Roy de boot schoon gemaakt had, hebben we de boot in geleverd en de spullen opgeruimd voor de terugreis op vrijdag morgen. We kunnen terug zien op een leuke vis vakantie. We hebben alle dagen kunnen varen en vissen. 

Volgend jaar mei gaan we weer met de jaarlijkse visclub.

Vele visgroeten Wim Schouten.
Koudekerk a/d Rijn

--------------------------------------------------------------------------------------------------

Ook een Visvakantie naar Denemarken ?
Klik hier voor de vakantiehuisjes
>>klik<<

------------------------------------------------------------------------------------------------------------

      copyright 2010   Zeevisland.com, alle rechten voorbehouden
Disclaimer